Alle inwoners van Assenede krijgen gratis ticket in de bus

Bassevelde warmt op voor U13CUP

Bassevelde warmt op voor U13CUP

Foto: Emiel Tack

Assenede - Bassevelde warmt stilaan op voor de 23ste editie van de U13 Cup. Met Valencia CF en Sporting Lissabon staan twee interessante nieuwkomers op de affiche van het prestigieuze tornooi dat dit jaar nog meer focust op lokale verankering. Zo krijgen alle Assenedenaren deze week een gratis ticket in de bus

Sportief belooft de U13Cup opnieuw het beste. De loting van de ‘Champions League for under thirteens’ leverde alvast heel wat aantrekkelijke affiches op. De eigen Selectie U13Cup mag het tornooi op zaterdag 26 mei op gang trappen met een wedstrijd tegen hun leeftijdsgenoten van Lille OSC. Daarnaast nemen ze het in de groepsfase ook op tegen KRC Genk en titelverdedigers Celtic FC.

In Reeks B krijgen we een ouderwetse Club Brugge – AA Gent voorgeschoteld. Valencia CF en FC Nantes vervolledigen de reeks.

In reeks C mogen Sporting Clube de Portugal, AZ Alkmaar, Tottenham Hotspur en SV Zulte Waregem strijden voor een plek in de kruisfinales. Bayer Leverkusen, PSV Eindhoven, RSC Anderlecht en Selectieteam Nieuwsblad mogen onder elkaar uitmaken wie groep D wint.

“Het belooft opnieuw een onvergetelijke editie te worden”, zegt tornooidirecteur John De Pauw. “We kijken uit naar de prestaties van onze eigen jongens, daarnaast is er het duel Club Gent en met Valencia en Sporting Lissabon ontvangen we twee zeer grote voetbalscholen. Sporting Lissabon is nog steeds de enige club ter wereld die met Figo en Ronaldo twee spelers voortbracht die de Gouden Bal wonnen. Geen enkele jeugdopleiding ter wereld die dat soort adelbrieven kan voorleggen.”

Vrijdagavond is netwerken

De U13Cup is naast een sportief gebeuren ook een heel erg sociaal gebeuren. Zo pakken ze er op vrijdag uit met een heus shoppingevent. “Die avond toveren we onze VIP-tent om tot een waar shoppingparadijs”, weet John De Pauw. “Het is de ideale plek om bij een glaasje te netwerken. Nadien strekken we de beentjes met een optreden van het fantastische La Folie Jolie.”

Gratis tickets

Tijdens de U13Cup lijkt het wel of iedereen in Bassevelde meehelpt. Om ook de rest van de gemeente te betrekken, krijgt elke inwoner van Assenede een gratis toegangskaart in de bus. “We werken volgens het principe ‘1 betalen is 1 gratis’”, aldus tornooidirecteur John De Pauw. “We hopen op zaterdag 26 en zondag 27 mei echt zoveel mogelijk dorpsgenoten te mogen verwelkomen. Onder al die mensen verloten we trouwens een fantastische prijs.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio