Nieuwe schepencollege bereidt zich voor op fusie

 Nieuwe schepencollege bereidt zich voor op fusie

Het toekomstige schepencollege van Wachtebeke. Patrick Gerard en Linda Van Himme ( aan de buitenkant ) delen het ambt van gemeenteraadsvoorzitter Foto: Emiel Tack

Wachtebeke - Zetelend burgemeester Rudi Van Cronenburg (Anders) zal na Nieuwjaar met een grondig gewijzigd schepencollege aan de slag moeten. Rudy Vanvlaender, Urbain Meers, Jacques De Smet en Evi Wuytack worden immers vervangen en maken plaats voor drie nieuwe gezichten.

“Er valt één schepenambt weg, waardoor het nieuwe college slechts uit vijf mandatarissen zal bestaan” vertelde burgemeester Rudi Van Cronenburg gisteren tijdens de voorstelling van de nieuwe ploeg. “Anders en OpenVLD deden het heel goed tijdens de jongste gemeenteraadsverkiezingen en wonnen elk een zetel. Het is dan ook niet meer dan logisch dat beide patijen samen verder zullen besturen.” Na het vertrek van een groot deel van het zetelende college moest Van Cronenburg op zoek naar nieuwe gezichten. “Anders levert met Peter Van Bambost en Christine Bax twee schepenen en behoudt ook het ambt van burgemeester” ging Van Cronenburg verder. “Bij OpenVLD blijft Piet Penneman op post. Huidig gemeenteraadsvoorzitter Eddy Heirweg wordt schepen. Zijn taak als voorzitter van de raad wordt de komende zes jaar een duobaan met Linda Van Himme en Patrick Gerard”. Het nieuwe college stelt geen financiële avonturen in het vooruitzicht. “We willen onze gemeente vooral voorbereiden op een eventuele fusie al is hierover nog geen enkele beslissing gevallen” klinkt het. “De uitbouw van een sterke dienstverlening wordt hierin een cruciaal item.”

Bevoegdheden

Rudy Van Cronenburg: communicatie, politie, brandweer, personeel, wijkwerking en intergemeentelijke samenwerking

Christine Bax: ontwikkelingssamenwerking, dierenwelzijn, gezondheid, woonbeleid, sociel zaken  (bijzonder comité)

Peter Van Bambost: milieu, jeugd, sport, bibliotheek, cultuur, toerisme en verkeer en mibiliteit

Piet Penneman: financiën, economie en middenstand, burgerzaken, ruimtelijke ordening, kerkfabrieken en ICT

Eddy Heirweg: landbouw, feestelijkheden, openbare werken en begraafplaatsen

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio