Sint-Laurens herdenkt Eerste Wereldoorlog

Sint-Laurens herdenkt Eerste Wereldoorlog

Foto: EMT

Wachtebeke - De leerlingen van Sint-Laurens Secundair Onderwijs Zelzate - Wachtebeke dachten op 11 november aan de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog en ontwierpen vredesboodschappen.

Afgelopen zondag, 11 november, werd wereldwijd de Eerste Wereldoorlog herdacht. Ook de leerlingen van Sint-Laurens Secundaire Scholen stonden stil bij dit historisch moment.

De leerlingen van het tweede jaar uit Zelzate hielpen met het planten van een vredesboom op het pleintje tussen de Oude Westragel en de Suikerkaai. Op Wapenstilstand herdachten de leerlingen van Sint-Laurens Wachtebeke het einde van de Eerste Wereldoorlog. Bij een heerlijke kop chocolademelk en een koffiekoek ontwierpen de leerlingen vredesboodschappen. Na een herdenkingsmoment in de kerk van Wachtebeke hingen zij hun boodschappen in de vredesboom.  "Op deze manier willen we onze leerlingen even laten stilstaan bij de gebeurtenissen van 100 jaar geleden. We willen als school vooral een boodschap van vrede en verdraagzaamheid brengen" zegt Isaura Chalmet, leerkracht godsdienst.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio