Woning onbewoonbaar na uitslaande brand

Kaprijke - Een uitslaande brand verwoeste omstreeks 14 uur de achterbouw van een woning aan de Vrombautstraat in Lembeke. Het huis werd onbewoonbaar verklaard. Er vielen gelukkig geen slachtoffers.

Brandweerlui van de hulpverleningsposten Kaprijke, Maldegem en Eeklo hadden gisterenmiddag meer dan de handen vol om een zware uitslaande brand in de achterbouw van een woning het hoofd te bieden. “Toen we arriveerden sloegen de vlammen door het dak van een gebouw achter de eigenlijke woning” zegt brandweerkapitein Patrick Goossens van de post Kaprijke.

Technische ruimte

“Het vuur moet ontstaan zijn achterin op de zolder van de achterbouw” gaat Goossens verder. “Meer dan waarschijnlijk in een technische ruimte. Doordat we er snel bij waren hebben we het vuur kunnen stoppen voor het de eigenlijke woning van de familie kon aanvallen. Uiteraard is er ook daar heel wat water en rookschade. Het huis is tijdelijk onbewoonbaar verklaard.”

Burgemeester Pieter Claeys (CD&V, N-VA, Groen en onafhankelijken) kwam ter plaatse om het getroffen gezin met twee kinderen een riem onder het hart te steken. Zij zullen voorlopig onderdak vinden bij familieleden. Door het voorval was de Vroombautstraat, een drukke verbindingsweg richting Eeklo, geruime tijd afgesloten voor alle verkeer.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio