Zaterdag 30 maart 2019

Filip Verneert brengt Spaanse Jazzmuzikant naar De Meet

Filip Verneert brengt Spaanse Jazzmuzikant naar De Meet

Foto: www.filipverneert.be

Sint-Laureins - De Culturele site De Meet in Bentille heeft stilletjes aan een reputatie hoog te houden als het over jazz gaat. Een reputatie van toegankelijke en gezellige jazz zonder complexe toestanden, bezield door plaatselijke jazzmuzikanten, aangevuld met internationaal talent. Maar men is er gerust in.

“We hebben opnieuw een leuke combinatie gevonden” zegt Sents cultuurbeleidscoördinator Ellen Van Basselaere. “Filip Verneert is een oude bekende voor ons. Hij stond al op het podium in De Meet. Verneert volgde het Gentse en Brusselse conservatorium, maar ook masterclasses met John Abercrombie , Philip Cathérine en Roni Ben-Hur. Hij is veel gevraagd als studiomuzikant voor binnen en buitenlandse muzikanten. Enrique Simon is een Spaans Jazzpianist maar ook thuis in klassieke muziek”. Een breed spectrum dus.

“Samen voelen ze elkaar perfect aan en mijmeren muzikaal doorheen het ganse concert” gaat de coördinator verder. “Er wordt verteld en geschilderd met sfeer terwijl je de warmte van Spaanse zon op je schouders voelt. Ze spelen elkaars nummers en delen de intimiteit van hun muzikale verhalen met het publiek.”

Zin in een  zorgeloos avondje ongedwongen, sfeervolle jazz? Dan ben je zaterdag 30 maart alweer op het goede adres in De Meet. Tickets zijn nog beschikbaar via www.sint-laureins.be/demeet

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio