“Alles waait weg. Heel wat buren helpen elkaar, waar wij even in de onmogelijkheid verkeren om een helpende hand te bieden. Dakpannen, afsluitingen, hekjes, platte daken… alles waait weg. Op de school in Lembeke zijn de zonnepanelen afgerukt van het dak. In de Gravin D’Alcantaralaan zijn tientallen bomen uitgewaaid. In de horecazone rondom de Lembeekse Bossen kwam er een boom op een vijftal wagens terecht. Gelukkig vielen er geen slachtoffers. Twee van de voertuigen zijn helaas totaal vernield.” Volgens Kaprijks schepen Hendrik Van de Veere (CD&V, N-VA, Groen en onafhankelijken ) liepen er mmenteel reeds meer dan 250 oproepen binnen.  

Geen water

In de Smissestraat in Sint-Laureins waaiden twee bomen omver. "We hebben de straat volledig afgezet voor alle verkeer" zegt schepen Claudine Boname (Samen). "De Smissestraat en Vaakweg zuleln vandaag, ten gevolge van de  omgevallen bomen, zonder water zitten. "Arbeiders van de Watergroep doen het nodige om dit zo vlug als mogelijk te verhelpen.

In Kaprijke zijn de Krommeveldstraat en het langeafstandfietspad over de oude spoorwegbedding momenteel afgesloten door een omgewaaide verlichtingspaal en ontwortelde bomen. "De hulpdiensten zijn volop aan de slag" meldt de gemeentelijke informatieambtenaar. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio