Nieuw stuk fietssnelweg op F423 Eeklo - Zelzate geopend

Nieuw stuk fietssnelweg op F423 Eeklo - Zelzate geopend

Foto: Provincie Oost-Vlaanderen

Kaprijke - De Provincie Oost-Vlaanderen realiseerde een belangrijke schakel van 2,3 km op de fietssnelweg Eeklo - Zelzate (F423), tussen de noordelijke parallelweg van de N49/E34 en de Wauterstraat. Dit in samenwerking met de Vlaamse overheid (Departement Mobiliteit en Openbare Werken) en de gemeente Kaprijke, op gronden van de oude spoorlijn van de NMBS.

Gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor mobiliteit: “We hebben de ambitie om voor ons grondgebied een sluitend netwerk van fietssnelwegen te realiseren. Door hoogkwalitatieve, veilige, comfortabele en voldoende ruim gedimensioneerde fietsinfrastructuur aan te bieden, worden meer en meer pendelaars overtuigd om de fiets te nemen. Daar zetten we volop op in en de realisatie van dit stuk fietssnelweg draagt daar zeker aan bij.”

Dit traject van 2,3 km maakt deel uit van de fietssnelweg Eeklo - Zelzate (21 km). De 3 meter brede fietssnelweg gaat door een heel landelijke zone, verbindt het kleinstedelijk gebied Eeklo met het Bijzonder Economisch Knooppunt Zelzate - Assenede en het noordelijk deel van de Gentse haven. Dit traject ontsluit en verbindt ook tussenliggende kernen: Lembeke, Kaprijke, Bassevelde, Assenede.

Achtergronden en info morgen, zaterdag 6 april,  in Het Nieuwsblad-Meetjesland.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio