“We mochten er een top-editie beleven” vertelt Danny Bijn, lid van het organisatiecomité. “Voor het eerst in de geschiedenis van de Jeugdcup zakten meer dat 1.400 bezoekers af naar het Westelse Kuipke om er de crème de la crème van het Antwerpse Jeugdvoetbal aan het werk te zien.”

De bezoekers beleefde afgelopen 1 mei ook een primeur. “Sinds de ploegen van het voormalige KVV opgenomen werden bij Voetbal Vlaanderen konden zij ook deelnemen aan de Jeugdcup. Was Noorse vorig jaar de allereerste vereniging die deelnam, dit jaar stonden met Olvac (U15) en Ik Dien (U13) zelfs twee ploegen in de finale. Zij werden nipt verslagen maar blikken tevreden terug op hun finalewedstrijden.”

Pechdag

Voor onze huisfotograaf Marc Van Hecke wordt de afgelopen Jeugdcupfinale in het Kuipke er beslist eentje om nooit meer te vergeten. Hij kende een heuse pechdag. Een technisch defect aan een van de camera’s zorgde er voor dat de man vanuit Westerlo terug moest naar Maldegem, een ritje van  zowat 250 kilometer heen en terug, om nieuw materiaal op te halen en zo toch nog de beelden van de finales in orde te krijgen. Een welgemeend dank je wel is dan ook beslist op zijn plaats. Zijn beelden kleueren dan ook deze bijdrage. “Dank je wel Marc, voor de moeite.”

De uitslagen van de wedstrijden vind je op www.jeugdcup.be in de file “Uitslagen finales 2019”. De winnaars bekeren verder op het interprovinciaal tornooi ( tornooi waar alle winnaars van de provinciale finales elkaar ontmoeten ) op zondag 19 mei aanstaande op de terreinen van SKN St-Niklaas.

Corrigeer