Sinds heel wat jaren is de Jeugdcup te gast in Maldegem waar de strijd om de Oost-Vlaamse kampioenstitel gestreden wordt. Dit jaar was het niet anders. “De Jeugdcup wordt door KSK Maldegem steeds met open armen ontvangen” klinkt het binnen het organisatiecomité. “Hoewel de lokatie niet meteen centraal in de provincie ligt, weten steeds heel wat supporters de weg te vinden. Afgelopen zondag was alweer een topdag. Voor het vijfde jaar groeide het aantal toeschouwers. Voor het vierde jaar op rij werd het recordaantal bezoekers zelfs scherper gezet. Niet minder dat 1.877 betalende toeschouwers passeerden de kassa. Voor de hele Jeugdcuporganisatie is dit een opsteker van formaat. We willen dan ook iedereen van harte bedanken dat zij aanwezig willen zijn op wat voor de jeugd een voetbalhoogdag van formaat is.”

Foto’s

Net als op alle andere finale dagen maakte onze Jeugdcuphuisfotograaf Marc Van Hecke talloze prachtige beelden van het jong voetballend talent. Huisjournalist Johan Polet zorgde voor de wedstrijdverslagen die vandaag, maandag 13 mei, in Het Nieuwsblad (Oost-Vlaamse edities ) staan.

Interprovinciale finales

Volgende week zondag 19 mei nemen alle provinciale kampioenen het tegen elkaar op in de interprovinciale finales op de velden van SKN Sint-Niklaas, Meesterstraat in Nieuwkerken Waas. Het volledige speelrooster vind je op www.jeugdcup.be in de file “Uitslagen alle finales 2019” ( rechts van deze pagina)

Corrigeer