Diamant voor Omer en Erna

Diamant voor Omer en Erna

Foto: Emiel Tack

Sint-Laureins - Omer Willems, afkomst uit de Biezen in Aardenburg (NL), en Erna Bollaert uit Sint-Margriete, vierden hun diamanten huwelijksjubileum.

“Jullie zijn een prachtig stel” vertelde schepen Claudine Bonamie tijdens een korte plechtigheid. “Zestig jaar is lang, maar doe er gerust nog heel wat jaartjes bij. Het is jullie gegund.” Net zoals bij alle andere jubilarissen ging de schepen ook even grasduinen in hun verleden. Wat ze hierover te weten kwam lees je hieronder.

Speech schepen van burgerzaken, Claudine Bonamie

Omer, geboren in Brugge maar opgegroeid in de Biezen in een landbouwersgezin met 4 kinderen, 3 jongens en 1 meisje. Na de lagere school doorlopen te hebben in Ede, trok je richting Aardenburg om er je studies verder te zetten in de landbouwschool. De gronden bewerken en de gewassen telen, kortom het landbouwersleven was een passie die je met de paplepel meekregen hebt. Zo hielp je als jonge knaap al vlug mee op de boerderij van jouw ouders.

En Erna, jij bent geboren in Sint-Margriete ook in een landbouwersgezin met 2 dochters, jij en je zus Marie-Louise. Je liep er de lagere school in Sint-Margriete om daarna jouw studies verder te zetten in Bassevelde om er te studeren voor huishoudkunde en verzorging.

Biezenkermis

Na die mooie schoolbankjaren, werden jullie stilletjes aan jonge tieners en als jonge tiener, mocht er in het weekend ook wel al eens uitgaan worden. Zo waren de plaatselijke kermissen de place to be voor de jeugd in die tijd. Dat waren daar altijd leuke bedoeningen. Alle jonge tieners van eigen streek en omgeving kwam je op deze kermissen tegen.

Het was dan ook op zo een kermis dat jullie elkaar leerden kennen, op Biezenkermis. Het was aldaar dat de liefdesvonken oversloegen en zo werden jullie al vlug een liefdespaar. Op maandag 6 april, een mooie droge lentedag, traden jullie in het huwelijksbootje. Met veel werk en passie stampen jullie een bloeiend landbouwbedrijf uit de grond. Een bedrijf waarop veel moest gewerkt worden maar dat deden jullie met hart en ziel want werken was voor jullie de passie en de hobby. Maar was er tussen het werken toch soms nog een momentje van vrije tijd, dan namen jullie de fiets voor een tochtje door onze mooie polders.

Toch wordt een huwelijksgeluk pas bekroond door de geboorte van een kind. Zo ging voor jullie enkele jaren later dé koningswens in vervulling, toen zoon Luc en dochter Linda geboren werd. Vanaf dan moest er naast het vele werken ook gezorgd worden voor het eten op de plank en de opvoeding van de kinderen. Kinderen die de passie van landbouw en werken ook verder meegekregen hebben.

Omer en Erna, ondertussen zijn de jaren van het vele werken al eventjes voorbij gevlogen. Jullie kinderen vonden ook hun eigen weg en zorgden zelfs voor het verdere nageslacht en dit met 4 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen.

Omer en Erna, vandaag zijn jullie 60 jaar getrouwd en vormen een diamanten paar. 60 jaren samen, 60 jaar hebben jullie lief en leedgedeeld, daarom wensen wij jullie verder voorspoed en geluk, jaar na jaar. Geniet van dit prachtig feest, van de familie, kinderen, klein- en achterkleinkinderen maar onthoud 1 ding, hou jullie gezond. Want zoals jullie weten is gezondheid de barometer van het leven.

Wij wensen jullie dus namens het college van burgemeester en schepenen, van harte te feliciteren met jullie diamanten huwelijksverjaardag. Proficiat!

Het koppel feliciteren kan via onze facebookpagina  "Al het Nieuws uit Sint-Laureins"

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio