Nationale finales Jeugdcup Het Nieuwsblad

FOTO. Einde van een prachtige Jeugdcupmaand

Toen we op 30 april jongstleden “Meimaand, Jeugdcupmaand” schreven, moest het nog allemaal gebeuren. Ondertussen zijn alle provinciale, interprovinciale en nationale finales gespeeld. Het is prachtig geweest. “We zijn iedereen bijzonder blij én dankbaar dat we weer zovelen een maand lang voetbalplezier mochten schenken.”

Aan het eind van zo’n Jeugdcupcampagneworden vaak vergelijkingen met het verleden gemaakt. “We hebben dit uiteraard ook nu weer gedaan” zegt Danny Bijn van het organisatiecomité. “Deze 47ste editie is er eentje geworden die zes van de acht te breken records heeft gebroken. Op elke provinciale finale kwamen er meer toeschouwers dan we ooit mochten noteren. In Limburg kwam er zelfs één derde bij. Maar ook de overige provincies scoorden beter dan ooit tevoren. In zijn totaliteit mochten we exact 9.901 toeschouwers verwelkomen. Met zo’n cijfers kan niet anders dan erg tevreden, maar vooral bijzonder dankbaar zijn. Evenveel keer dank je wel dus. Het geeft ons enkel inspiratie om er volgend jaar opnieuw tegen aan te gaan. We gaan de afgelopen editie nu eerst even laten bezinken en evalueren. Enkele kleine aanpassingen aanbrengen om de organisatie nog vlotter te laten verlopen voortaan.”

Fotoreeks

Net als op de voorgaande finaledagen maakte onze huisfotograaf Marc Van Hecke een prachtige fotoreeks van spelers, supporters en alles wat er bij komt kijken. Geniet nog even na van een alweer prachtige ervaring.

Corrigeer