Tiende sms-ser valt in de prijzen

WEDSTRIJD: Word VIP van de Boerekreektriatlon

WEDSTRIJD: Word VIP van de Boerekreektriatlon

Foto: SMO

Zelzate / Wachtebeke / Deinze / Nevele / Zulte / Aalter / Eeklo / Knesselare / Lovendegem / Zomergem / Evergem / Waarschoot / Assenede / Kaprijke / Sint-Laureins / Maldegem - Op zaterdag 1 juni staat de traditionele Boerenkreektriatlon op het programma. De jaarlijkse triatlon van SMO-specialized krijgt aanstaande zaterdag, 1 juni, een wel heel speciaal kantje. “Voor het eerst in de geschiedenis wordt het Belgisch Kampioenschap Sprint voor elite dames en heren georganiseerd” klinkt het bij de organisatoren. “Een indrukwekkend spektakel, zowel bij de mannen (start 16.30 uur) als bij de vrouwen (start 15 uur).” Jij kan dit als VIP meemaken. Hoe verneem je aan het eind van deze bijdrage.

Op zaterdag 1 juni 2019 worden aan het provinciale sportcentrum De Boerenkreek in St-Jan-in-Eremo ruim 500 deelnemers verwacht voor de jaarlijkse triatlon. Zowel jeugdatleten (vanaf 6 jaar), recreanten, duo’s en toppers komen die dag aan hun trekken in het Meetjesland. Dit jaar is St-Laureins voor het eerst gastgemeente van het Belgisch kampioenschap sprinttriatlon met heel wat Olympiërs aan de start met onder andere Simon De Cuyper, Marten Van Riel, Jelle Geens, Peter Croes, Katrien Verstuyft en Claire Michel.

Voor de jeugdreeksen staan aparte afstand op het programma volgens hun leeftijdscategorie. De allerkleinsten zwemmen 150 meter, fietsen 4 kilometer onder begeleiding en lopen 1 kilometer. Voor de volwassenen (16+) staat een sprinttriatlon op het programma met 500 meter (of 750 meter voor Belgisch Kampioenschap), 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen.

Hel van het Noorden

Dit jaar wordt voor het eerst de “Hel van het Noorden” opgenomen in het fietsparcours. Die hel staat bekend onder de naam Casteleynstraat en vormt een oeroude verbindingsweg tussen de idyllische gehuchtjes Waterland-Oudeman en Sint-Margriete. Eén rechte lijn, rechttoe rechtaan… Vooral met de wind op kop bijten de Casteyelenkeien je kuiten genadeloos aan flarden.  

VIP

Jij kan VIP van de Boerenkreektriatlon worden. Hoe ? Stuur enkel vanmiddag – woensdag 29 mei -  vanaf 15 uur een sms naar 0475-781.025 met vermelding : VIP, je naam, adres en woonplaats. De tiende sms-ser wint twee VIP-tickets en wordt persoonlijk verwittigd vanuit onze redactie. Het VIP-gebeuren ( tussen 14.30 uur en 17 uur ) vindt plaats in het provinciaal sportcentrum Boerenkreek aan de Sint-Jansstraat in Sint-Jan-in-Eremo.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio