FOTO. Succesrijke benefiet voor Nancy Guilliams

Na zes jaar van ondraaglijke pijnen werd het rechterbeen van Nancy Gilliams, voormalig voetbalster bij DVK Gent, in 2017 geamputeerd. Om de kosten te helpen dragen organiseerde men afgelopen zaterdag 15 juni een benefiet in jeugdhuis ‘t Kasseiken in Wachtebeke. Tal van sympathisanten kwamen opdagen en stapten samen met Nancy op de fiets. Bij aankomst stond een heerlijke spaghetti klaar. Het hoe en waarom van de actie vind je hieronder. Onze lokale fotograaf was er bij en maakte tal van sfeerbeelden.

Het leven van Nancy Gilliams (50) uit Wachtebeke is niet bepaald allemaal rozengeur en maneschijn. De voormalige topspeelster van voetbalclub DVK Gent mist al twee jaar haar rechterbeen. “Ik ben door diepe dalen gegaan” zegt de vrouw, die ondanks alles, bijzonder positief in het leven staat. “In 2010 begon de ellende toen ik een nieuwe knieschijf kreeg. Door een of andere foute ingreep liep het mis. Ik kreeg mannenprothese in plaats van eentje voor een vrouw. De dokter die mij geopereerd had, stierf kort nadien en dat maakte het procederen er niet gemakkelijker op. Zes jaar lang had ik bijzonder veel pijn en de rechtsgang verliep ook al niet echt zoals ik het graag had gezien. In 2017 raakte ik uiteindelijk mijn been kwijt.”

25.000 euro

Gilliams draaide de knop om en besloot om de draad van haar leven opnieuw op te nemen. “Ik ben een vechter en een sporter” typeert de vrouw zichzelf. “Tijdens mijn verblijf in het UZ Gent kreeg mijn ergotherapeut, Karin Commissaris, mij zover dat ik op een koersfiets stapte. Nu fiets ik heel wat kilometers en werd onlangs zelfs Belgisch Kampioen in mijn categorie. Het deed mij bijzonder veel deugd. Heel veel mensen, waaronder mijn familie, staan dicht bij me en stuwen me ongelofelijk vooruit.” De kosten voor haar protheses moet Gilliams zelf bij elkaar zien te scharrelen. “Geen sinecure” verklapt de prille vijftiger. “Een volledig mechanisch been kost al vlug 13.000 euro om nog maar te zwijgen van de 25.000 euro voor een elektrisch been. Waar anderen sparen om op reis te kunnen gaan moet ik sparen voor mijn been.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio