Wie wordt de opvolger van Marianne Vos ?

BeNeLadies komen naar Watervliet

BeNeLadies komen naar Watervliet

Vorig jaar haalde Marianne Vos de eindoverwinning. Voormalig schepen Robert Soberon mocht haar toen feliciteren. Foto: Marc Van Hecke

Sint-Laureins - De wereldtop van het vrouwenwielrennen rijdt van donderdag 18 tot en met zondag 21 juli 2019 opnieuw door België en Nederland. Deze vierdaagse is wereldwijd de enige grensoverschrijdende wielerwedstrijd voor vrouwen en presenteert voor de komende editie een gevarieerd en spektakelrijk parcours. Op zaterdag 20 juli is de karavaan met een heus tweeluik te gast in Watervliet.

Op zaterdag 20 juli krijgen de rensters, net als de voorgaande jaren in het hartje van Sint-Laureins, een dubbele opdracht voor de wielen geschoven. Net voor de middag start het peloton in de toeristische trekpleister Sluis (Nl) om na een korte aanlooproute richting de Belgische grens af te zakken. Dit wordt een uitgelezen kans voor de snelste vrouwen van het peloton waarvan de aankomststreep van deze rit getrokken ligt aan het Stee in Watervliet over 4 plaatselijke rondes. Tussendoor staat ook een nieuwelingenkoers op het programma voor de regiorenners.

In de vooravond wordt in het prachtige landschap van de polders in en rond Watervliet een individuele tijdrit verreden die wel eens heel bepalend kan zijn voor het eindklassement.

Het gemeentebestuur St-Laureins en de sportraad pakken uit met een volledig vernieuwd concept met medewerking van de lokale handelaars. We hopen dit evenement nieuw leven in te blazen en er zal heel wat meer te beleven zijn dan ‘wielrennen’ alleen. 

Dagprogramma 

11.30 uur        eerste passage BeNeLadiesTour in het centrum van Watervliet

14.00 uur        start nieuwelingenwedstrijd over 10 ronden

17.30 uur        start tijdrit BeNeLadiesTour op het Stee in Watervliet

Sterk deelnemersveld

"Het deelnemersveld van deze zesde editie is ongezien sterk" zegt organisator Geert Steevens. "De snelste vrouwen van de wereld komen aan de start met Kirsten Wild, Jolien D’hoore, Amy Pieters, Roxanne Fournier, Christina Siggaard, Thi That Nguyen en uiteraard kunnen we niet voorbij aan Lorena Wiebes die recent nog goud behaalde op de Europese Spelen en zich  kroonde tot Nederlandse kampioene. Met Ellen van Dijk en Lisa Brennauer, die  de Duitse wegtitel veroverde, komen twee gewezen wereldkampioenen tijdrijden aan de start. Samen met andere specialisten in het hardrijden waaronder Lisa Klein en Ann-Sophie Duyck kan de strijd voor het eindklassement alle kanten uit. In totaal komen meer dan tien nationale kampioenen aan de start. Ook tal van veldrijders, waaronder wereldkampioene Sanne Cant, grijpen de kans aan om zich voor te bereiden op de komende winter. Jolien D’hoore kan de eerste renster worden die de BeNeLadiesTour voor de derde keer kan winnen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio