zaterdag 20 juli 2019

BeNeLadiesTour Watervliet. Het parcours…

BeNeLadiesTour Watervliet. Het parcours…

Doortocht in de Casteleynstraat Foto: Marc Van Hecke

Sint-Laureins - Het wordt aanstaande zaterdag een drukke dag voor Watervliet. Op 20 juli, aan de vooravond van de nationale feestdag, wordt in het kader van de BeNeLadiesTour een rit in lijn, een nieuwelingenkoers voor lokale renners en een avondtijdrit gereden in Sint-Laureins. De eerste wedstrijd start om 10.30 uur en zal eindigen omstreeks 13.30 uur.

“De nieuwelingenkoers gaat om 14 uur van start” zegt sportschepen Carlos Bonamie (Samen). “De aankomst is omstreeks 15.30 uur voorzien. “Twee uur later gaat dan de individuele tijdrit van start voor de dames van de BeNeLadiesTour. De parcoursverkenning op de gesloten omloop start reeds om 16.30 uur. In diverse straten langsheen het circuit heerst een totaal parkeerverbod.”

5 plaatselijke rondes

De rit van 20 juli start in het Zeeuws-Vlaamse Sluis (NL); “Rond 11.30 uur komt de wedstrijd op Belgische bodem” gaat Bonamie verder. “De rensters komen onze gemeente binnen via de Molenstraat en draaien dan richting Waterland-Oudeman ter hoogte van het Hoogkasteel. Daarna volgen 5 rondes op Watervlietse bodem. Er is een omleiding voorzien. Het verkeer dient de aanwijzingen van de seingevers te volgen. Op het circuit van de tijdrit is alle verkeer verboden vanaf 15 uur. Wie zich tussen 7 uur en 20.30 uur met de wagen dient te verplaatsen, wordt aangeraden zijn voertuig buiten het parcours van de tijdrit te plaatsen.”

Drie omlopen

De plaatselijke ronde voor de BeNeLadiesTour:

Stee, Molenstraat, Oudemansdijk, Casteleynstraat (kasseiweg), Sint-Livinuspolder, Sint-Janspolderdijk, Calusstraat, Lathouwersstraat, Mariapolderdijk, Ketterijstraat en Stee.

Het parcours voor de nieuwelingen (10 ronden van 6,2 kilometer):

Stee, Molenstraat, Oudemansdijk, Kruisken, Lathouwersstraat, Mariapolderdijk, Ketterijstraat en Stee.

Tijdritcircuit:

Stee, Veldstraat, Blekkersdijk, Clara Verheyenstraat, Barbarapolder, Maagd Van Gent, Muizenhol, Stenenschuur (over brug), Langendijk, Christoffelpolder, Wilhelmusstraat, Prospergatstraat, Mariapolderdijk, Ketterijstraat en Stee.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio