Feliciteren kan onze facebookpagina Al het Nieuws uit Sint-Laureins

Diamant voor Edelhart en Clara

Diamant voor Edelhart en Clara

Foto: Emiel Tack

Sint-Laureins - Het verhaal van Edelhart D’Hoore en Clara Van de Veire begon meer dan zestig jaar geleden op de Vlaamse kermis in de Klimop in Oosteeklo. Dat verklapte schepen Claudine Bonamie tijdens haar feestspeech voor het diamantenkoppel. “Hou het gerust nog een hele poos samen uit” zei de schepen. “We wensen jullie nog heel veel gelukkige jaren.” De volledige feestspeech vind je hieronder. Het diamanten koppel feliciteren kan via onze facebookpagina Al het Nieuws uit Sint-Laureins

Feestspeech schepen Claudine Bonamie : 

Edelhart, geboren in Maldegem in een landbouwersgezin van 5 kinderen. De lagere school volgde je in Sint-Laureins. Je was een zeer goede student. Maar studeren was in die tijd helemaal niet belangrijk. Zo stond vanaf de leeftijd van 14 jaar reeds de knapzak klaar om mee te gaan werken op het land.

Clara, jij bent van Lembeke. Geboren als 7de kind in een kroostrijk gezin van 9 kinderen. Na de lagere school doorlopen te hebben in Lembeke, moest je ook al vlug aan de slag om een centje bij te dragen in het huishouden. Zo ging je als jonge puber werken bij de plaatselijke bakker. De broodrondes met de fiets waren jouw lang leven. Je leerde er zoveel mensen door kennen en wist na een tijdje overal je weg.

Pubers worden groot

Maar jonge pubers werden groot en zo mocht er naast het werk, ook al eens uitgegaan worden. De Vlaamse kermissen waren in die tijd de place to be voor de jeugd. Het was dan ook op zo een Vlaamse kermis in de Klimop in Oosteeklo, dat jullie elkaar leerden kennen. Dit was de start van jullie liefdes- en levensverhaal. Ontelbare keren werd er met de fiets gependeld tussen Sint-Laureins en Lembeke tot jullie op 14 november 1959 dan in het huwelijksbootje traden. Edelhart, een zeer belangrijke en heugelijke dag voor jouw familie want die dag trouwde namelijk ook jouw oudste zus Christiane. Het feest vond plaats op de boerderij. Het vet gemeste kalf werd voor beide families geslacht.

Edelhart, vanaf dan begon het echte leven, het uitbouwen van je eigen loonbedrijf. Alle werk deed je voor de boeren van ploegen, naar zaaien, maaien, pikdorsen enzovoort. Een werk waarop noch uur noch tijd stond.

En Clara, jij steunde jouw man door dik en dun. Naast de steun en de hulp in het loonbedrijf, runde je ook nog de boerderij en zorgde je voor de opvoeding van jullie 2 dochters Carine en Nadine. Veel en hard moest er gewerkt worden maar dat deden jullie met hart en ziel.

Ondertussen zijn er vele jaren verstreken, de tijd van het werken heeft plaats gemaakt voor een tijd van niets doen. Jullie deelden vreugde maar ook verdriet. Ieder huisje draagt zijn kruisje’en dat kruisje hebben jullie zwaar moeten dragen.

Maar Edelhart en Clara, vandaag zijn jullie 60 jaar getrouwd en vormen een diamanten paar. Geniet nog van dit feest, van de familie, van de vrienden en van jullie 3 prachtige kleinzonen.

Namens het college van burgemeester en schepenen willen wij jullie van harte feliciteren met jullie diamanten huwelijksverjaardag. Proficiat!

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio