Geen Juventus en Real Madrid in Bassevelde

Ook U13Cup van de sportkalender gehaald

Ook U13Cup van de sportkalender gehaald

Foto: vzw Maarten

Zelzate / Wachtebeke / Aalter / Eeklo / Knesselare / Lievegem / Evergem / Assenede / Kaprijke / Sint-Laureins / Maldegem - De U13Cup, de Champions League voor miniemen, gaat niet door. Dat heeft de organisatie vrijdagavond beslist. Dus geen Juventus en Real Madrid in Bassevelde dit jaar.

De U13 Cup op 5, 6 en 7 juni moest en zou een groot feest worden. Het tornooi mocht haar 25ste verjaardag vieren. Er zouden alweer klinkende namen als Juventus, Real Madrid, FC Porto en Borussia Dortmund in Bassevelde voetballen. Maar wat gevreesd werd, komt nu ook uit. De organisatie zag de bui al even hangen, wachtte nog de Nationale Veiligheidsraad van vrijdag af, maar zoals verwacht werden alle maatregelen in de strijd tegen het coronavirus verlengd. En dus besloot de organisatie dat het geen zin had om te blijven hopen. De loting van het tornooi, een evenement op zich, was eerder al uitgesteld. Nu gaat ook de U13 Cup niet door: die wordt opgeschoven naar volgend jaar, naar 28, 29 en 30 mei 2021.

Naar eind mei 2021

"In het belang van de spelers, onze vrijwilligers en onze 10.000 bezoekers konden we niet anders dan afgelasten", zegt tornooidirecteur John De Pauw. "Heel wat voetbalacademies liggen al weken stil, daarnaast zegden ook al verschillende ploegen hun komst af. Ook voor ons als organisatie werd het een race tegen de klok. Vandaar dat we vrijdagavond de knoop doorgehakt hebben om onze 25ste verjaardag een jaartje uit te stellen. Momenteel zijn er belangrijker zaken dan voetbal."

Uitstel maar geen afstel dus, al is deze afgelasting zonder twijfel een zware tegenslag voor het tornooi dat het al moeilijk had om de financiële eindjes aan elkaar te blijven knopen. "We blijven uiteraard rekenen op het engagement van onze sponsors en vrijwilligers. Iedereen zal persoonlijk gecontacteerd worden om er voor te zorgen dat ook de editie van 2021 een absolute topper wordt, want we willen de affiche met grote namen behouden."

( tekst Chris Thienpondt )

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio