Politie houdt Lembeekse Bossen in het oog

Politie houdt Lembeekse Bossen in het oog

Foto: Emiel Tack

Eeklo / Assenede / Kaprijke / Sint-Laureins - Hoewel er geen uitgeschreven actieplan voor het komende, wellicht zonnige, weekend op tafel ligt, toch zal de politie de Lembeekse Bossen-zone niet uit het oog verliezen

“Het komende weekend wordt beslist een hele uitdaging” zegt commissaris Marino Longeville van de politiezone Meetjesland Centrum. “Onze politiediensten zullen heel consequent de blijf-in-kot-maatregelen controleren. Dat wil ook zeggen dat de recreatiezone in de buurt van de Lembeekse Bossen zal opgevolgd worden. Er komt beslist toezicht in deze regio om te zien of de coronamaatregelen nageleefd worden.”

Grenscontroles en containerparken

Toch zal het actieterrein van de inspecteurs zich niet enkel beperken tot Lembeke en zijn bossen. “Beslist niet” blikt Longeville vooruit. “De grenscontroles en het toezicht op de niet essentiële verplaatsingen gaan ook onverminderd door. Helaas niet zonder succes overigens. Binnen de zone hebben we toch al een zestigtal processen verbaal moeten opstellen tegen mensen die zich niet hielden aan de afspraken hierover.” De politiediensten draaien ondertussen op volle toeren. “We staan niet enkel in voor de controles op het grensverkeer” besluit de commissaris. “Er zijn ook nog dag dagelijkse interventies zoals de verkeersongelukken, pogingen tot inbraken en dergelijke. Bovendien bereiden we ons nu ook nog voor op de controles aan de recyclageparken begin volgende week. We doen ons best om onze taken naar behoren te vervullen, al is het soms niet altijd gemakkelijk. Ook bij ons worden af en toe mensen ziek.” Longeville roept de mensen op om ook tijdens het komende weekend verstandig met de maatregelen om te gaan.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio