Schade bedraagt vele duizende euro’s

Vandalen spuiten graffiti en besmeuren parking met olie

Onbekenden hebben afgelopen weekend lelijk huis gehouden aan de Walderdonk in Wachtebeke. Ze spoten graffiti op de muren van een gerenoveerd pand en lieten een oliespoor na op de pas aangelegde parking “We zijn er nog helemaal niet van bekomen” vertellen Ellen, Hilde en Thomas Baele.

De twee zussen baten samen met hun broer een garage en een carrosseriebedrijf uit in het industriepark De Rosteyne in Zelate. Samen kochten ze een pand aan de Walderdonk in Wachtebeke. “We hadden het net helemaal opgepoetst en de parking opnieuw laten aanleggen” vertellen ze. “We willen in het pand enkele bureaus, een leslokaal en een opslagplaats voor tweedehands wagens in onderbrengen. De werken verliepen vlot en liepen vorige week op hun einde. Net dan kreeg de aannemer die op de parking aan de slag was plots controle van de politie. Zij zouden een anonieme tip gekregen hebben en kwamen kijken of er wel gewerkt werd volgens de regels van het spel in deze coronatijden. Alles bleek echter in orde.”

Fiets

Groot was de verwondering bij de familie Baele toen ze zaterdagmorgen bij het pand aan Walderdonk aankwamen. “Op de muur stond de tekst Blijf in U kot. Op de parking troffen we enkele oliesporen aan” klinkt het. “Een buurvrouw vertelde ons dat ze in de loop van de nacht lawaai had gehoord. De schade is enorm. De poort moet vernieuwd worden. Hoe we de graffiti van de muur gaan krijgen is ook nog niet helemaal duidelijk. De parking moet helemaal opnieuw aangelegd worden. We hebben heel sterk de indruk dat de daders het er verdomd moeilijk mee hebben dat onze aannemer nog aan de slag is. Uiteraard voelen wij ons ook geviseerd.” De politie van de politiezone Regio Puyenbroeck kwam de feiten vaststellen. “Eigenlijk doen we ook een oproep naar de daders om zich spontaan bekend te maken, zodat we hun actie kunnen plaatsen en hun redenen kennen” gaat Hilde Baele verder. “Ik moet toegeven dat ik vanmorgen met een klein hartje richting industriepark reed. Hoe zou de toestand daar zijn?” Van de daders is er niet het minste spoor. “We weten enkel dat ze met de fiets op pad waren” vult zus Ellen aan. “Ik denk niet dat ze de draagkracht van hun daad beseffen. Voor de modale Wachtebekenaar is het gevoel van solidariteit in deze moeilijke tijd hiermee helemaal uitgegomd. Heel erg jammer.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio