Personeel en bewoners getest

Covid-19 slaat hard toe in woon-zorgcentrum De Boomgaard: minstens drie doden

Covid-19 slaat hard toe in woon-zorgcentrum De Boomgaard: minstens drie doden

Foto: Emiel Tack

Kaprijke - Het coronavirus heeft verschillende besmettingen veroorzaakt in het Woonzorgcentrum De Boomgaard te Lembeke. “Om deze besmettingen beter in kaart te kunnen brengen, zullen alle bewoners en personeelsleden worden getest” zegt burgemeester Pieter Claeys.

Het coronavirus ontziet niets of niemand en slaat overal wild om zich heen. Zoveel is al meerdere weken duidelijk. De tol in het woonzorgcentrum De Boomgaard in Lembeke is groot. “Momenteel zijn er vijf bewoners van het WZC overleden” zegt Kaprijks burgemeester Pieter Claeys (Het Kartel). Bij drie van de overledenen werd het Coronavirus bevestigd. Twee andere bewoners bevinden zich in het ziekenhuis voor verdere verzorging. Alle familieleden van de getroffen bewoners zijn geïnformeerd door het WZC. In de assistentiewoningen De Joker is er één overlijden gemeld. De woon-assistent staat in dagelijks contact met de bewoners.”

Het woonzorgcentrum ontving vandaag de beloofde testkits. “We zullen de eerstvolgende uren en dagen alle personeelsleden en bewoners kunnen testen” besluit Claeys. “Alle gegevens over besmettingen worden doorgegeven aan het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio