Covid19 hard voor personeel De Mey

Covid19 hard voor personeel De Mey

Foto: WZC De Mey

Wachtebeke - Het woonzorgcentrum De Mey in Wachtebeke ontving eergisteren het bericht dat al haar bewoners en personeelsleden eerdaags worden getest. “Dat is goed nieuws. We waren al langer vragende partij” klinkt het.

“Tot voor kort werd bij geen enkele bewoner Corona vastgesteld, maar ondanks de strenge voorzorgsmaatregelen, waarbij elk bezoek in het woon- en zorgcentrum verboden werd, hebben nu toch 3 bewoners positief getest op covid-19” zegt Wachtebeeks burgemeester Rudy Van Cronenburg (Anders) “Zij worden in het rusthuis met de beste zorgen omringd en medisch opgevolgd volgens de voorschriften van de Vlaamse overheid (Agentschap Zorg & Gezondheid red). Eveneens werd bij 3 andere bewoners in het ziekenhuis een besmetting vastgesteld. Deze personen zijn ondertussen aan de beterhand en volgens hun herstelprognose mogen ze in de loop van deze week  terug naar het woonzorgcentrum komen om daar verder te genezen.

19 besmette personeelsleden

Het virus spaart niets of niemand, ook de personeelsleden van de zorginstelling niet.  In totaal werd momenteel bij 19 personeelsleden besmetting vastgesteld.  De directie neemt alle nodige voorzorgsmaatregelen om de verspreiding tegen te gaan en volgt hierbij nauwgezet de richtlijnen van het Agentschap Zorg en Gezondheid.

“Het Agentschap, de gemeenschappelijke veiligheidscel, de coördinerende arts, ons directieteam en wijzelf volgen de situatie van dichtbij op.”, zegt zorgdirecteur Dirk Van Hoecke. “Om de bewoners van woon- en zorgcentrum De Mey de maximale verzorging te kunnen bieden, maar ook om de medewerkers te beschermen, worden bewoners die (zelfs minimale) ziekteverschijnselen vertonen, onmiddellijk geïsoleerd. Dit betekent dat de verzorging steeds met beschermingskleding, masker en eventueel spatbril gebeurt. Ook zijn er strikte afspraken wat betreft het onderhoud van de kamer en dient de bewoner op de kamer te blijven. Dat gebeurt altijd in overleg met de betrokken huisarts en wordt gedaan uit volledige voorzorg.”

Dank

“Tot slot willen wij heel uitdrukkelijk al onze families en personeelsleden bedanken voor het voelbaar vertrouwen” gaat Van Hoecke verder. “We beseffen dat er bij de bewoners, de families en de medewerkers veel ongerustheid heerst, maar we doen er alles aan om de besmetting te beperken en de zorgverlening te blijven garanderen. We begrijpen heel goed dat deze beproeving emotioneel veel van jullie vraagt. Woon- en zorgcentrum De Mey stelt daarom alles in het werk om familieleden en vrienden via allerlei kanalen in contact te houden met haar bewoners. We moedigen familie en kennissen aan om via Skype een videogesprek te houden, massaal brieven en kaartjes te sturen of te telefoneren.” Het woonzorgcentrum belooft uiteraard blijvend te informeren over de toestand van de bewoners en de personeelsleden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio