Geen plastic handschoenen in blauwe PMD-zak

Geen plastic handschoenen in blauwe PMD-zak

Foto: if

Deinze / Nevele / Zulte / Aalter / Eeklo / Knesselare / Lievegem / Evergem / Assenede / Kaprijke / Sint-Laureins / Maldegem - IVM krijgt verontrustende berichten van sorteercentra, waar wordt vastgesteld dat er recent veel plastic handschoenen in de PMD-zakken worden meegegeven. "Niet toegelaten" klinkt het. "Die zijn voor het restafval".

Sorteercentra stellen vast dat heel wat plastic handschoenen in de PMD-zakken verdwijnen. “Het was sowieso nooit toegelaten om plastic handschoenen mee te geven met het PMD-afval” zegt Jean Marie Staelens van IVM. “Ook niet in deze corona-tijden. Plastic handschoenen in een PMD-zak zijn absoluut niet veilig voor ophalers en het personeel dat werkzaam is in verwerkingsbedrijven.”

Restafvalzak 

Plastic handschoenen horen thuis in de restafvalzak. “Inwoners van de IVM-gemeenten worden dan ook gevraagd om plastic handschoenen niet (langer) in de blauwe zak mee te geven, maar in de restafvalzak te stoppen. Vanuit de bezorgdheid voor de veiligheid van de ophalers en mensen werkzaam in de afvalverwerkingsinstallatie, wordt ook gevraagd om de restafvalzakken goed te sluiten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio