Landbouwfolie afleveren in de meimaand

Groenafval opnieuw betalend in containerpark

Groenafval opnieuw betalend in containerpark

Foto: if

Kaprijke / Sint-Laureins - Op dinsdag 7 april 2020, is het milieupark in Sint-Jan-in-Eremo geopend voor het aanleveren van groenafval. Inwoners van Sint-Laureins en Kaprijke konden beurtelings gratis groenafval aanleveren. Vanaf morgen, 21 april 2020, kunnen bijna alle afvalfracties opnieuw aangeleverd worden, uitgezonderd asbest, AEEA (afgedankte elektronisch en elektrische apparaten), textiel en batterijen. Deze afvalfracties kunnen voorlopig niet aangeleverd worden omdat ze niet kunnen afgevoerd worden.

Om een eerste overbevolking op het park te vermijden, zal tijdens de week van 21 april nog steeds met een beurtelings systeem gewerkt worden. Per dag worden inwoners van ofwel Sint-Laureins ofwel Kaprijke toegelaten op het milieupark. Wie op een verkeerde dag komt, zal terug gestuurd worden.  
 
Week 17 => van 21 april tot 25 april   

Dinsdag 21 april Kaprijke (13 tot 18 uur) 

Woensdag 22 april Sint-Laureins (13 tot 18 uur) 

Vrijdag 24 april Kaprijke (13 tot 17 uur) 

Zaterdag 25 april Sint-Laureins (9 tot 16 uur)  
 
Vanaf dinsdag 28 april 2020 kunnen alle inwoners van Sint-Laureins en Kaprijke terug op het milieupark terecht voor het aanleveren van de toegelaten afvalfracties. Er wordt vanaf dan niet meer met een beurten systeem gewerkt. Gedurende de volledige maand mei kan tijdens de openingsuren ook landbouwfolie aangeleverd worden op het milieupark.   
 
Om de veiligheid van het personeel en bezoekers te garanderen, blijven alle voorzorgsmaatregelen nog steeds van toepassing; de sociale distance van 1,5 meter moet steeds gerespecteerd worden, de inwoners moeten in de wagen blijven zitten bij het aanrijden op de toegangsweg van het recyclagepark. Uitstappen is op die plaats verboden. In elk voertuig mag er slechts 1 persoon aanwezig zijn, tenzij het lossen van het afval 2 personen vereist. Kinderen worden niet toegelaten.  
 
Het aanleveren van groenafval is vanaf 21 april terug betalend. Er wordt aan de inwoners gevraagd om zo veel mogelijk elektronisch te betalen.   
 
Wie het bezoek aan het milieupark nog kan uitstellen, wordt geacht dat te doen. Op die manier blijft de situatie beheersbaar. 

( persbericht gemeente Kaprijke )

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio