Burgemeester live op facebook over corona

Burgemeester live op facebook over corona

Foto: Emiel Tack

Kaprijke - Burgemeester Pieter Claeys organiseerde een drie kwartier durende facebookLive waarbij burgers vragen konden stellen die betrekking hebben op Covid-19

Burgemeester Pieter Claeys: “De vragen konden gaan over de opgelegde maatregelen door de Nationale Veiligheidsraad en de toepassing ervan door onze gemeente. Welke zaken kunnen open gaan, welke afhaalsystemen zijn er, de toegankelijkheid van de Lembeekse Bossen, enz. Het kan ook gaan over het al dan niet organiseren van bepaalde evenementen in de toekomst en dan vooral in de zomermaanden, net als over de werking van onze gemeentelijke diensten.” De facebookLive liep via de facebookpagina Gemeente Kaprijke.

Tijdens de babbel bleven een zestigtal mensen on-line.

Enkele besproken items

* Maandag beslist het schepencollege wat er gebeurt met activiteiten die gepland zijn tot 31 augustsus ( en mogelijks verder )

* Vrijwilligers voor de verdeling van o.a. mondmakers zijn nog steeds welkom. Melden op administratief centrum. Kan ook via de website www.kaprijke.be

* Burgemeester doet warme oproep om social distancing vol te houden. Wijst er ook op dat politie regelmatig controles doet. Vooral op de sites Lembeekse Bossen, Sock en Plein. Inbreuken vallen mee. 

* Vraag om meer vuilnisbakken langsheen De Route wordt bekeken. Technische dienst doet zijn best om bestaande vuilnisbakken regelmatig te ledigen.

* Gemeenteraad zal binnenkort beslissing nemen over de lichtinstallatie op het voetbalveld van FC Kaprijke Bentille. Verwacht wordt dat er een nieuwe verlichting komt op het B-terrein, niet op het A-terrein wegens nauwelijks wedstrijden 's avonds.

* Onthaalmoeders vragen handgel. Burgemeester wil het idee ter bespreking voorleggen aan de hulpverleningszone.

* Voor elke inwoner van de gemeente komt er 1 mondmasker ( zie www.nieuwsblad.be/kaprijke ) . De wijze over de verdeling moet nog bekeken worden. 

* Vraag of voetbalkampioen FC Kaprijke Bentille alsnog gehuldigd wordt, wordt positief beantwoord. Burgemeester feliciteert de club met het behalen van de titel. 

* Vraag om een wekelijkse facebookLive te organiseren kan worden bekeken, zeker in coronatijden.

* Containerpark in Sint-Jansstraat in Sint-Jan-in-Eremo: nog tot eind deze week een wisselbeurtsysteem. Vanaf volgende week ( 28 april red ) opnieuw toegankelijk volgens reguliere openingsdagen.

* Wanneer de parking van de Lembeekse Bossen geopend wordt is nog niet meteen duidelijk. Hangt af van de beslissingen van de Veiligheidsraad.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio