Geen gemeentelijke activiteiten tot en met 30 juni

Geen gemeentelijke activiteiten tot en met 30 juni

Foto: Emiel Tack

Assenede - De gemeente Assenede annuleert alle gemeentelijke activiteiten en evenementen tot en met 30 juni door het coronavirus.

Door de maatregel worden onder andere de kermissen van Bassevelde en Boekhoute afgelast. Ook de avondmarkt van 26 mei in Boekhoute, de BioEcoMarkt van 7 juni in Oosteeklo en de avondmarkt van 22 juni in Bassevelde gaan niet door.

“Als de federale regering alsnog het licht op groen zet voor foorkramers, zullen er mogelijks wel kermiskramen staan tijdens de kermisdagen, maar de gemeentelijke feestcommissies werken geen kermisprogramma of activiteiten uit tot en met 30 juni” zegt schepen van feestelijkheden David Vercauteren.

Kermis Assenede

Ook alle lessenreeksen van de sportdienst, de activiteiten van de bibliotheek en de activiteiten in de sporthal en onze gemeenschapscentra ‘de Bijenkorf’ en ‘Bass’Cul’ werden reeds geannuleerd.

“Over de jaarlijkse kermis in Assenede, die in het weekend van 3, 4 en 5 juli gepland staat, is er nog geen definitieve beslissing” gaat de schepen verder. “Die beslissing wordt op 8 juni genomen na evaluatie van de evolutie van het coronavirus en de richtlijnen van de federale regering”.

Het schepencollege raadt organisatoren van niet-gemeentelijke evenementen aan om dit voorbeeld te volgen.

(persbericht gemeente Assenede )

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio