Gemeente Assenede en IT1 schenken acht desktop pc’s en twee laptops aan Welzijnsschakels

Gemeente Assenede en IT1 schenken acht desktop pc’s en twee laptops aan Welzijnsschakels

IT-verantwoordelijke Lucas Hillaert (links), Joeri D’hont van IT1 (midden) en Mario Van de Voorde, CEO van IT1 (rechts) zijn tevreden over het resultaat van de actie. Foto: Gemeente Assenede

Assenede - De gemeente Assenede en IT1, één van de softwareleveranciers van de gemeente, schonken maar liefst acht desktop pc’s en twee laptops aan Welzijnsschakels. Die zijn bedoeld voor kinderen die thuis niet over een pc beschikken en vanwege corona afstandsonderwijs moeten volgen.

Welzijnsschakels en de gemeente Assenede lanceerden samen een oproep naar bedrijven en zelfstandigen om afgeschreven, maar nog goed functionerende, laptops te schenken aan kinderen van kwetsbare gezinnen uit Assenede. Die oproep viel niet in dovemans oren. Heel wat burgers brachten spontaan laptops binnen op de gemeente.

Daarnaast schonk IT 1, één van de belangrijkste softwareleveranciers van de gemeente Assenede, acht desktop pc’s en twee laptops aan de gemeente Assenede. Welzijnsschakels bezorgt ze aan kinderen die afstandsonderwijs moeten volgen, maar thuis over geen laptop of pc beschikken. De gemeente betaalt de nodige software om de desktop pc’s en de laptops gebruiksklaar af te leveren.

Tevreden

“We zijn ervan overtuigd dat er tien hele gelukkige kinderen extra zijn in Assenede. Bovendien kunnen de laptops ook vaak gebruikt worden door broers of zussen waardoor nog veel meer kinderen geniet hebben van deze mooie geste”, klinkt het bij Welzijnsschakels.

( bewerkt persbericht gemeente Assenede )

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio