Wachtebeke hijst de regenboogvlag

Wachtebeke hijst de regenboogvlag

Foto: if

Wachtebeke - Het gemeentebestuur van Wachtebeke steunt naar jaarlijkse gewoonte de Internationale dag tegen holebi- en transfobie op zondag 17 mei aanstaande.

Op zondag 17 mei ’20 vindt de ‘Internationale dag tegen holebi- en transfobie’ plaats. Gemeente Wachtebeke hangt voor de gelegenheid en naar goede gewoonte de regenboogvlag uit aan het gemeentehuis.

“Het zal dertig jaar geleden zijn dat de WHO, de Wereldgezondheidsorganisatie, homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten schrapte” zegt burgemeester Rudy Van Croneburg. “Sindsdien heeft de holebi- en transgendergemeenschap deze dag uitgeroepen tot de ‘Internationale dag tegen holebifobie en transfobie.”

Cavaria en de vijf Vlaamse regenbooghuizen roepen Vlaamse steden en gemeenten op om tijdens de ‘Internationale dag' de regenboogvlag uit te hangen aan een openbaar gebouw. “Dus ook aan ons gemeentehuis” gaat de burgemeester verder. “Wachtebeke staat trouwens vermeld als holebi- en transvriendelijke gemeente.”

Vandaag, op vrijdag 15 mei, hijsen de Wachtebeekse burgemeester en Holebi Spirit voorzitter Johan Eeckhoudt om 11:45 uur samen symbolisch de vlag.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio