Opnieuw markten in Assenede vanaf aanstaande dinsdag

Opnieuw markten in Assenede vanaf aanstaande dinsdag

Foto: Gemeente Assenede

Assenede - Vanaf dinsdag 19 mei kan er opnieuw gemarkt worden in Assenede. Gisteren zette de Nationale Veiligheidsraad het licht al op groen, maar de gemeente moest nog zijn fiat geven. Deze ochtend gaf de gemeentelijke crisiscel haar zegen.

De markt start wel op onder strikte voorwaarden. De marktkramers mogen hun kramen pas openen om 8.00 uur en dienen tegen 12.00 uur gesloten zijn. Daarnaast worden alle marktkramers en hun personeel verplicht mondmaskers te dragen, voor de klanten wordt het sterk aangeraden. Per kraam dient ook handgel voorzien te worden. De lokale marktleider en zijn ploegen werkten ook al een circulatieplan uit om de bezoekersstromen te controleren.

Begroeten

“Gezien de wekelijkse dinsdagmarkt niet de grootste, maar wel de gezelligste, markt ter wereld is, worden weinig problemen voorzien om de nodige coronamaatregelen in acht te nemen” zegt marktschepen David Vercauteren. “We zijn erg verheugd opnieuw de marktkramers te mogen verwelkomen”. Een dinsdag zonder een bezoekje aan de markt is in Assenede geen echte dinsdag. We zijn blij dat we een nieuwe stap kunnen zetten naar ons nieuwe normaal. Ik kijk er naar uit om de marktkramers en de klanten van op een veilige afstand te mogen begroeten.”

(persbericht gemeente Assenede )

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio