Makerslab De Shack start nieuwe uitdaging

SenTeVee weldra van start

SenTeVee weldra van start

Bram Anderhofs (vooraan), Luc Groosman en Neal Joos, creatieve denkers rond SenTeVee Foto: Emiel Tack

Sint-Laureins - Buitengewone omstandigheden liggen vaak aan de basis van leuke nieuwigheden. Enkele creatievelingen uit het makerslab zijn hiervan meer dan eens het voorbeeld. “Met SenTeVee brengen we mensen actief bij elkaar klinkt” het overtuigd.

SenTeVee. Een nieuw en bijzonder uitdagend project van het makerslab De Shack uit Sint-Laureins. Na een coronawebsite die tal van Vlaamse initiatieven bundelt en de productie van earbuddies voor mondmaskers komt het lab met alweer een specialleke aandraven. Interactieve TV die mensen dichter bij elkaar wil brengen nu tal van zaken niet meer kunnen georganiseerd worden. “We starten hopelijk heel binnenkort met een interactieve quiz om het concept kenbaar te maken” vertellen Bram Andelhofs, Luc Groosman en Neal Joos, drie van de vele breinen achter het project SenTeVee. “We worden absoluut geen nieuwszender met Sents nieuws. Zeker niet. Al zullen we lokale activiteiten zeker niet ontlopen. Wat wij willen gaan doen is mensen verbinden op ludieke manieren. We willen de de regiobewoners rechtstreeks en actief betrekken bij onze activiteiten. Daarom starten we met een quiz. Wie wil volgen, maar vooral in real time en rechtstreeks wil deelnemen, heeft enkel een GSM en een laptop nodig. Terwijl wij de vragen stellen ben je in je kot zichtbaar op SenTeVee. kijkers kunnen meteen ook rechtstreeks volgen. Natuurlijk zijn er leuke prijzen te winnen die daarna bij onze gulle schenkers opgehaald kunnen worden.”

Sketches

Toch zal het niet enkel bij quizzen blijven. “Dat is inderdaad niet de bedoeling” gaat het trio verder. “De techniek laat het ons toe om bij voorbeeld enkele acteurs een sketch te laten spelen, elk vanuit zijn woning. Rechtstreeks vragen stellen aan een kunstenaar die een tentoonstelling organiseert of een kunstwerk presenteert. Een schilder bood ons al aan om samen met kinderen raamtekeningen te maken van op afstand. Het zijn maar een paar van de vele mogelijkheden die we hebben en die we graag met onze gemeente en onze regio willen delen.” SenTeVee zal te zien zijn op de onder andere de facebookpagina https://m.facebook.com/sentevee.be/  “We hebben al een testuitzending gemaakt en voeren vandaag ( vrijdag 29 mei ) een tweede proef door” besluit het trio. “Als alles vlot verloopt zijn we voor het eerst echt te zien op Pinkstermaandag.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio