Legendarische ijskar opnieuw van stal gehaald

Legendarische ijskar opnieuw van stal gehaald

Foto: Emiel Tack

Kaprijke - Sinds 2011 staat ze op stal, maar aanstaande zaterdag, 30 mei, verschijnt de legendarische ijskar van Gilbert De Corte uit Sleidinge opnieuw aan de ingang van de Lembeekse Bossen. “Een gevolg van de coronacrisis” vertelt Geert De Vlaeminck van restaurant De Burchgraeve uit Lembeke.

“Ik ken de ijskar al van toen ik zelf nog een kind was. Samen met mijn ouders heb ik er nog ijsjes van Gilbert gekocht. Hij was een legendarische figuur die doorheen heel Vlaanderen trok. Er kon geen wielerwedstrijd verreden worden of Gilbert en zijn ijskar waren ter plekke. Heel vaak stond hij ook aan de ingang van de Lembeekse Bossen. Toen ik later achter de toog in mijn zaak stond zag ik hem altijd passeren.”

Nostalgie

Toen De Corte in 2011, met spijt in het hart, stopte, was De Vlaeminck er als de kippen bij om de kar te kopen. “De BSA uit 1953 verdween echter in de schuur en stond er maar te staan. Heel recent en als gevolg van de coronacrisis heb ik de motor, samen met mijn schoonbroer opnieuw rijklaar gemaakt en is hij goed voor een tweede leven. Vanaf zaterdag kan je er weer ijsjes aan kopen.” De Vlaeminck hoopt ook in de komende zomermaanden de ijskar aan de ingang van de Lembeekse Bossen te kunnen posteren. “Een stukje nostalgie dat terugkeert” mijmert Geert.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio