Boerenmarkt voortaan aan de toeter

Boerenmarkt voortaan aan de toeter

Foto: Emiel Tack

Kaprijke - De Kaprijkse boerenmarkt maakt, na enkele jaren, opnieuw zijn opwachting in het straatbeeld. Met lokale producten, een beperkt aantal kraampjes en volgens de normen rond het coronavirus.

“De markt vond een aantal jaren plaats op een hoeve in de Beekstraat” vertelt mede-organisator Koen Van Hoecke. “Een beetje buiten het centrum van het dorp wat eigenlijk niet zo handig was. Daarom zijn we blij dat hij terug keert naar het pleintje aan de toeter.” Voor de herstart zijn reeds een zevental kraampjes ingeschreven die heel wat lokale producten aanbieden. “We hebben verse aardbeien, aardappelen, brood, zuivel, wijnen en bier” gaat Van Hoecke verder. “De Eeklose Freinetschool gaat mondmaskers verkopen en er is een kraampje met handgels. Een horecazaak biedt zelfs afhaalmaaltijden aan.”

Interessse

De markt gaat van start om 9.30 uur, duurt tot 12.30 uur en komt voortaan wekelijks terug. Eind juni wordt een evaluatie gemaakt over het succes en het voorbestaan van de organisatie. Het project wordt gesteund door het Kaprijkse gemeentebestuur. Standhouders die in de toekomst een plaats willen, kunnen contact opnemen op 0472-438.749 Mailen kan naar info@angar.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio