De Kaprijkse boerenmarkt maakte, na enkele jaren, opnieuw zijn opwachting in het straatbeeld. Met lokale producten, een beperkt aantal kraampjes en volgens de normen rond het coronavirus. Alhoewel. Qua publieke belangstelling mocht de markt niet klagen. Organisatorisch dient nog een en ander te worden bijgesteld. Heel wat klanten vonden de weg naar de Voorstraat in Kaprijke. “Het moet jaren geleden zijn dat ik eens op een boerenmarkt geweest ben” vertelde een van de aanwezigen. “Een mens wil na vele weken nu eindelijk wel eens uit zijn kot. De markt was dus voldoende aanleiding om even naar Kaprijke af te zakken.” Heel wat mensen deelden dezelfde mening. “De markt vond een aantal jaren plaats op een hoeve in de Beekstraat” vertellen de organisatoren. “Een beetje buiten het centrum van het dorp wat eigenlijk niet zo handig was.” Onder het publiek twee mensen van de politiezone Meetjesland Centrum. “We vernamen via de media dat er Boerenmarkt in Kaprijke georganiseerd werd” zegt commissaris Longeville van de politiezone Meetjesland Centrum.

Mondmasker in auto

“Reden genoeg om even een kijkje te komen nemen. Een leuk initiatief maar helaas niet helemaal volgens de coronaregels. Zo hadden enkele marktkramers geen mondmaskers op. Eéntje moest het zelfs nog ergens gaan zoeken in zijn wagen. De regels rond de social distancing werden ook niet echt opgevolgd. Als de markt in de komende weken verder wil, dan zullen we de zaak toch wat moeten bijsturen. We zagen echter wel dat de organisatie zijn best heeft gedaan om er het beste van te maken. Meteen ook de reden waarom we de markt verder lieten doorgaan. Zo was de aanwezigheid van handgel beslist een positief punt.”

Evaluatie noodzakelijk

Burgemeester Claeys (Het Kartel) werd van de gang van zaken op de hoogte gebracht. “Als gemeente zijn we blij dat dergelijke initiatieven genomen worden” reageerde de burgemeester. “Uiteraard moet alles in de veiligste omstandigheden verlopen. Op basis van wat de politie ons vertelde, zullen we deze week een evaluatie houden met de organisatoren om er zo voor te zorgen dat volgende week nog meer veiligheidsmaatregelen genomen worden”. De markt gaat ook dan van start om 9.30 uur en duurt tot 12.30 uur. Eind juni wordt een evaluatie gemaakt over het succes ervan en het voorbestaan van de organisatie.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio