in de reeks van fierlefijn tot pannelek

Smullen van zomerquiche

Smullen van zomerquiche

Foto: Evert Baute

Maldegem - Van Pannelek tot Fierlefijn heeft opnieuw iets lekkers op het bord getoverd. Al zou je het niet alle dagen zeggen, het is zomer en dat zullen we geweten hebben. Pannelek maakt een heerlijke zomerquihe. Maar eest willen we jullie de uitslag verklappen van de Pannelek-wedstrijd van de vorige keer.

Op het logo vinden we vijf lekkernijen. Je kon kiezen uit tien suggesties. Wie kaneel, bourbon vanille, saffraandraadjes, sechuanpeper en een pepertje in zijn mail vermeldde, was al een heel eind op de goede weg. Uit de vele tientallen inzendingen trok de onschuldige hand Alexandra Van Damme uit de Sint-Andriesstraat 10 in Assenede. Zij mag binnenkort met haar liefhebbende echtgenoot de voeten onder tafel schuiven in Taverne Pandora in Watervliet.

Zomerquiche

Nu de prijzen gedeeld zijn willen we jullie graag de zomerquiche van Pannelek tot Fierlefijn voorstellen.

Ingrediënten nodig voor 3 personen hoofdgerecht of 8 personen voorgerecht: *1 ronde vorm bladerdeeg, * 4 eieren, * 3dl room, * een handjevol voorgekookte erwtjes, * 1/2 broccoli, * 8 kerstomaatjes, * 1 bolletje mozarella, * 1 eetlepel peterselie, * peper en zout

Bereiding : Verwarm een elektrische oven voor op 200°C, een heteluchtoven op 180°C of een gasoven op stand 4.
Leg het bladerdeeg in een ingevette bakvorm en verdeel hierop de erwtjes. Snij de roosjes van de broccoli in plakjes en verdeel over het deeg. Snij de mozarella in schijfjes en daarna in blokjes. Verdeel over het deeg. Klop de eieren en de room samen met de peterselie en voldoende peper en zout. Giet het eimengsel uit in de vorm. Halveer de kerstomaatjes en verdeel bovenop het eimengsel. Zet de quiche in de voorverwarmde oven en laat ongeveer een 30 à 35 minuten bakken.
Dien warm of koud op.
Heerlijk op een zomerbuffet of picknick!

Smakelijk eten!
 

zomerquiche

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio