Huldemedaille voor Hoeve Engelendael

Huldemedaille voor Hoeve Engelendael

Kris Peeters en André Denys kwamen in september 2011 de Inbev Latourprijs overhandigen aan Marc Govaert. Ondertussen volgt de Huldemedaille van de provincie Oost-Vlaanderen. Foto: Emiel Tack

Sint-Laureins - Marc Govaert en zijn vrouw Nicole Van Bilt ontvingen een huldemedaille van de provincie Oost-Vlaanderen. ‘Het is een medaille die geschonken wordt aan verdienstelijke Oost-Vlamingen of Oost-Vlaamse organisaties voor hun opmerkelijke prestaties’ zegt gedeputeerde Alexander Vercamer.

‘Marc en Nicole wonnen afgelopen jaar de prestigieuze Inbev Latourprijs voor Leefmilieu 2011. Hun bedrijf is een voorbeeld van een goede combinatie van ecologische en economische activiteiten binnen een privédomein.’ Afgelopen zomer kwamen zowel Oost-Vlaams gouverneur André Denys als Vlaams minister-president Kris Peeters naar Sint-Jan-in-Eremo afgezakt om de prijs te overhandigen. De eigenaars van de hoeve diversifieerden hun economische activiteiten onder meer ook door kersenteelt en -verkoop.

Grootste erkenning

De Inbev Latourprijs is met een waarde van 10.000 euro de grootste erkenning in ons land op vlak van duurzaam milieubeheer. Het domein Hoeve Engelendael verdiende volgens de jury de prijs ‘voor de integratie van zachte recreatie in het natuur- en cultuurlandschap van de hoeve in het Krekengebied van het Meetjesland’. Vooral de jarenlange inzet, het blijvende karakter, de voorbeeldfunctie en het openstaan voor een samenwerking met andere betrokken partijen werden door de jury geprezen.

In 1993 startten de eigenaars van Hoeve Engelendael met het creëren van een natuurlijke habitat voor allerlei soorten vogels en zoogdieren in het toen vrij kale polderlandschap. Speerpunten waren de aanleg van een wandeltraject, een houten steiger en een vogelobservatiehut. Vorig jaar in september werd een 17de eeuwse schuur als multifunctionele ruimte geopend.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio