Sienna Van Heesvelde wint Vredesposter Assenede 2012

Assenede - Lions Assenede Diederik maakte de winnaars bekend van hun jaarlijkse Vredesposterwedstrijd. Alle leerlingen uit de zesde klassen van de diverse scholen uit groot Assenede konden voor het eerst samen rond één thema werken : Vrede. Iedereen maakt een prachtige tekening. Sienna Van Heesvelde uit Het Ooievaarsnest werd als algemeen winnaar aangeduid door de jury.

Lions Clubs International is een internationale NGO ( Niet-gouvernementele Organisatie) die in 1917 opgericht werd door Melvin Jones, in Chicago. Lions Clubs International is de grootste serviceorganisatie ter wereld met een aanwezigheid in meer dan 200 landen met meer dan 1.350.000 leden, verspreid over ongeveer 45.000 clubs. Lions Clubs International is vooral actief op het vlak van de jeugdproblematiek, de bestrijding van armoede en blindheid, gezondheid, het geven van steun aan humanitaire projecten en aan slachtoffers van natuurrampen.


In België heeft Lions Club International 278 Clubs met een totaal van ongeveer 7.500 leden. Sinds 1952 hebben Belgische Clubs meer dan € 35 Mio geschonken aan goede doelen.

De basisdoelstellingen van de Lions omvatten het actief bijdragen aan de sociale en culturele vooruitgang van de gemeenschap. Daartoe worden fundraising projecten opgezet, waarvan de opbrengst voor 100% gaat naar verenigingen of individuen met als doel het helpen lenigen van humanitaire noden.

Lions Club Assenede Diederik

Voorzitter Ludo Suy: ‘Wij willen organisaties steunen die bijdragen aan het welzijn van kinderen die over te weinig middelen beschikken om hun gaven en vaardigheden voldoende te ontwikkelen. Anderzijds wil Lions Club Assenede Diederik projecten bevorderen en steunen die leiden tot een betere leefomgeving voor ons en onze medeburgers, waarbij ook bijdragen voor sociaal-culturele projecten in aanmerking komen’.

Vredesposterwedstrijdwinnaars


Dit jaar konden kinderen van alle zesde klassen van de scholen in Assenede deelnemen aan de Vredesposterwedstrijd. Iedereen makte een vredesposter. Uit al deze werken werd door de jury uit elke klas één winnaar gekozen die meedingt in de volgende ronde. Alle kinderen werden ontvangen in De Bijenkorf in Assenede. De winnaars kregen een boekenbon.

De winnaars


Het Anker Boekhoute: Jappe Windey, Noja Mechelinck; Tibeau De Wilde; Vrije Basisschool Het Brugje Bassevelde: Laure De Craemer, Japi Mbangi, Sarah Roesbeke; Gemeentescholen De Duizenpoot Bassevelde: Pieter Van Hecke, Shari De Meyer, Sander Van Beneden; Vrije Basisschool De Kameleon Oosteeklo: Kyara Boete, Jelmer Heyndrickx, Steffi De Cock; Vrije Basisschool Het Ooievaarsnest: Sienna Van Heesvelde, Simon Horzenberger, Daphne Van Laecke; Gemeenschapsschool De Wegwijzer: Eline Bos, Marina Nahlinaiva, Febe Van Hecke

New York


Wereldwijd wordt uit 24 finalisten één poster geselecteerd als winnaar van de internationale hoofdprijs. De winnaar krijgt een reis aangeboden naar de Lions Dag bij de Verenigde Naties te New York. Daar vindt de prijsuitreiking plaats en de winnaar krijgt een geldsom en een gegraveerde herinneringsplaket.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio