Kaprijke vergroot de hoop

Kaprijke - Het gemeentebestuur van Kaprijke en de firma Van Hulle uit Maldegem zamelen sinds 15 juni 2012 taxussnoeisel in via het milieupark in het kader van de actie Vergroot de hoop. Op die manier zamelen ze geld in voor de strijd tegen kanker.

Het snoeisel van de taxushaag bevat de kostbare stof baccatine die verwerkt wordt in geneesmiddelen tegen verschillende soorten kanker. Voor één kg baccatine is meer dan twaalf ton snoeisel nodig. Het snoeisel van een taxushaag van 50 meter lang levert ongeveer de nodige grondstof voor de behandeling van 1 kankerpatiënt.

Jaarlijks hebben echter tienduizenden kankerpatiënten chemotherapie nodig. Voor al die mensen kan ook jouw taxushaag de hoop vergroten. Help deze hoop te vergroten en breng je taxussnoeisel nog tot en met 31 augustus 2012 GRATIS naar het milieupark. Bovendien wordt per kubieke meter taxussnoeisel 50 euro geschonken ten voordele van kankerpreventie.

 

Let wel, het taxussnoeisel moet jong en zuiver zijn, zo niet is het onbruikbaar voor verwerking. Info : Milieudienst, Veld 1, Kaprijke. Tel: 09-323.90.16. Mailen kan naa milieu@kaprijke.be

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio