Rood voor Mattis Even

U17 FC Destelbergen naar kwart finales Jeugdcup

De terugwedstrijd tussen FC Destelbergen en Excelsior Mariakerke in de gewestelijk U17 dreigde door onbespeelbaarheid van het terrein in Destelbergen aanvankelijk in het water te vallen. Beide ploegen wilden echter kost wat kost hun zestiende finale wedstrijd afwerken. In onderling overleg werd dan maar beslist om de wedstrijd in Mariakerke te gaan afwerken.

De partij tussen de nummers één en vier in de reguliere competitie startte dan met zowat drie kwartier vertraging. Mariakerke stond bij aanvang voor de zware taak een 1-2 achterstand uit de heenwedstrijd weg te werken. ‘Het zal niet gemakkelijk worden’ vertelde trainer Luc Van Hulle voor de partij. ‘FC staat niet voor niks aan de kop van het klassement. Afgelopen weekend kwamen ze op de eerste plaats. Toch gaan we er alles aan doen om het tij te keren.


Mariakerke, op eigen veld dus als bezoekers uitkomend, liet zich niet ongemoeid. Shah Syed Tahir nam als eerste FC-doelman Genner onder schot. Destelbergen reageerde via Simon Leneeuw. Zijn schot belandde echter naast. De partij ontpopte zich als een stevige pot voetbal, af en toe op de rand van het leuke. Mattis Evens werd in de slotminuut van de eerste helft zelfs uitgesloten met twee gele kaarten en mist zo de wedstrijd van volgende week.
 

Ontsnapt aan rood


Vlak na de pauze ontsnapte Mariakerke aan een rode kaart toen Shah Syed Tahir er meer dan stevig invloog. Beide ploegen bleven er een hoog tempo in houden, al ontpopte Destelbergen zich, zelfs met 10 man, als de iets betere ploegen. Met een doelpunt van Adalbert Veselinov in zowat de helft van de herneming bleek de partij beslist. Volgende week staat de heenwedstrijd van de kwart finales reeds op het programma.
 

Ploegen :


Destelbergen :
Simon Genner, Jonas De Geyter, Enes Akbulut, Lukas Boogaerts, Simon Leneeuw, Nathan Dhont, Mattis Evens, Adalbert Veselinov, Tim Vleminckx, Jordi Van Damme, Alpay Elcin, Arnaud Nobels, jefferey De Caluwe en Netehan Rengin.

Mariakerke : Lorenzo Van Hulle, Bert Verbeke, Sneh Shah, Tom Plasschaert, Hannes Gobeyn, Andrew Debo, Peter Alceregte, Dante De Potter, Kyano De Noyette, Ayim Ohemeng, Guyllaume Karapogan, Jonas Van der Straeten en Shah Syed Tahir
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio