Organisatoren verwachten 500 exclusieve Amerikaanse wagens, sportcars, Harleys trucks, oldtimers, trikes en old bikes

V8 Brothers organiseren derde ‘Summer meeting’ voor Dominiek Savio

© Eric Vanhooren

Komende zondag 6 juli organiseren de V8 Brothers op de domeinen van de REO-veiling in Roeselare, de derde editie van de ‘Summer meeting’. De opbrengst van dit evenement gaat opnieuw naar het Dominiek Savio instituut in Gits.

Eric Vanhooren

De V8 Brothers hebben als thuishaven eigenlijk het Dominiek Savio instituut in Gits. De eerste editie van de Summer meeting vond daar twee jaar geleden plaats, maar door wegenis- en andere werken op Onledemolen, verhuisde de tweede editie naar de REO veiling in Roeselare, gelegen langsheen de Diksmuidsesteenweg. Ook dit jaar trekken ze nog eenmaal naar de REO-veiling, want vanaf volgend jaar (2015) wordt Savio opnieuw the place to be voor dit schitterende evenement.

500 deelnemers verwacht

Op zondag 6 juli is iedereen welkom op de domeinen van de REO veiling vanaf 10 uur. De bezoekersparking bevindt zich aan de overzijde van de straat, bij de Expo Hallen! De toegangsprijs bedraagt twee euro. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis. Ook de rijders en de medepassagier van de tentoongestelde wagens en motoren komen er gratis in.

De V8 Brothers verwachten opnieuw ongeveer 500 deelnemers. En het loont echt de moeite om er eens een kijkje te gaan nemen. Je kunt er van alles bewonderen, gaande van exclusieve cars, sportcars, Amerikaanse wagens en trucks, tot oldtimers, trikes, old bikes, Harleys en nog zoveel meer.

Rock en rockabilly

Je kunt er tussendoor ook twee optredens meepikken. ‘The Spunyboys’ is een rockabilly band, opgericht in 2006, en die geïnspireerd wordt door de Amerikaanse legendarische muzikanten uit de fifties en door de Britse rockers. Momenteel is de band op toer om hun tweede album, ‘Rockabilly Legacy’, te promoten.

Daarnaast treedt ook ‘First Gear Rock’ op. Deze coverband wordt gevormd door leden van verschillende groepen. Ze geven de gekende nummers een eigen swing en serveren zo een onvervalst en onvergetelijk rockoptreden. Deze geroutineerde muzikanten staan garant voor scheurende gitaren, kletterende drumsolo's en rauwe rock-’n-roll stemmen.

Ook de kinderen worden niet vergeten. Er komt een gratis speelterrein met onder andere een mimestand. Om 17 uur worden de Awards uitgereikt. Daarna kan nog nagekaart worden met een natje of een droogje.

3000 euro voor Savio

Vorig jaar mochten de organisatoren zo’n slordige 3000 bezoekers verwelkomen. Na aftrek van alle kosten konden de V8 Brothers, een cheque van 3000 euro overhandigen aan het Dominiek Savio instituut, de eigenlijke thuishonk van de V8 Brothers. Ook bij de eerste editie werd het mooie bedrag van 3000 euro geschonken.

Die bedragen worden door het Dominiek Savio Instituut aangewend om domoticatoepassingen te ondersteunen, zoals automatisch openende deuren. Ook dit jaar hopen de V8 Brothers om een mooie cheque te kunnen overhandigen.

De V8 Brothers zijn een groep vrienden die allemaal een passie hebben voor oldtimers en exclusieve wagens en motoren, met bij uitstek de Amerikaanse wagens met een dikke V8-motor.

Voorzitter Luc Geeroms rijdt met een Chevrolet Corvette V8 5700 cc uit 1976, penningmeester Kris Coucke cruiset met een Ford Ranchero V8 7000 cc uit 1973, secretaris Giovanni Muyllaert vlamt met een Chevrolet Camaro SS V8 6600 cc uit 1971 en bestuurslid Eddy Maertens doet het met een Chevrolet Cadillac uit 1954.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs