Daniël Van den Broucke en Andrea Devlamynck vieren gouden jubileum

“Elkaar ontmoet op de dansvloer”

“Elkaar ontmoet op de dansvloer”

Foto: evd

Dentergem - DENTERGEM – Zondag 29 juni was het feest ten huize Daniël Van den Broucke en Andrea Devlamynck. Die dag vierden ze in het bijzijn van hun familie en college van burgemeester en schepenen hun 50ste huwelijksverjaardag.

Zondag 29 juni begon voor het gouden koppel met een misviering speciaal aan hen opgedragen. Daarna ging het richting gemeentehuis waar ze werden gelauwerd voor hun gouden bruiloft. Na de plechtige receptie trok het gezelschap naar de feestzaal Leieburcht om tijdens een etentje te vieren met familie en vrienden.

Daniël Van de Broucke zag het levenslicht op 22 januari 1938 in Meetkerke. Zijn ouders Urbain en Eugenie Gilleman kregen vijf zonen en acht dochters. Datzelfde jaar verhuisde het gezin nog naar Pittem waar vader Urbain politieagent werd. Zoon Daniël doorliep de lagere school in Pittem, studeerde dan verder in Aalst in het Capucijnen-college. Daarna volgde Daniël nog twee jaar opleiding electriciteit in Roeselare. “Na mijn studies heb ik eerst als electricien gewerkt, daarna werd ik een paar jaar postbediende. Maar de meeste mensen kennen me als veldwachter in Dentergem. Ik heb deze job van februari 1964 tot september 1998, pensioenleeftijd, uitgeoefend” legt de oud-veldwachter uit.

Andrea Devlamynck, geboren op 29 juli 1942 komt uit een Meulebeeks gezin van vier dochters en vier zonen. Vader André en moeder Maria Verschaetse runden een klein landbouwbedrijf. “Na mijn lagere school hielp ik op 14 jarige leeftijd mee op de boerderij. Daarnaast ben ik ook nog een tijdje thuisnaaister geweest” vertelt Andrea.

In 1962 ontmoetten Daniël en Andrea elkaar voor het eerst in een plaatselijke dancing. “Daniël vroeg me ten dans en zo kwamen we aan de praat. De week daarop zouden we elkaar terug ontmoetten maar ik moest helaas afzeggen. Gelukkig spraken we daarna nog meermaals af en zo is onze relatie ontstaan” onthult Andrea. Na een verkering van twee jaar besloot het koppel in 1964 te trouwen in Meulebeke. 

“Doordat ik datzelfde jaar werd aangesteld als veldwachter in Dentergem zijn we dus op zoek gegaan naar een huis in deze gemeente. Wij kochten een huis in de Boulevard dat ik zelf helemaal heb opgeknapt” zegt Daniël. Hun gezin breidde uit tot twee dochters Christine en Nadine én een zoon Chris. Christine is getrouwd met Franky Desmet, Nadine is getrouwd met Wim Quintyn, Chris is samen met Vicky Dinneweth. Ondertussen zijn er zes kleinkinderen: Victor, Marthe, Flore, Reneé, Chiara en Alessio.

Nu beide jubilarissen op pensioen zijn geniet Andrea van het wandelen en fietsen. Daniël is een bezige doe-het-zelver en vult zijn tijd met knutselen, fotografie, cinema en gaan kijken naar wielerwedstrijden en voetbalwedstrijden. “Tijdens het WK kijken we telkens met de kinderen, kleinkinderen en enkele buren samen naar de matchen van de Rode Duivels” eindigt Daniël.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio