Moeilijk nog een plaatsje te vinden op overvolle terrasjes

FOTOSPECIAL. 'Summer@Lauwe' is succesvolle vervanger van opgedoekte 'Zomer'

Een ploeg enthousiaste Lauwenaars onder leiding van Steven Holvoet maakte het waar om het afgevoerde straattheater 'Zomer' een schitterend alternatief aan te bieden. Summer@Lauwe bracht op onze nationale feestdag ook duizenden mensen op de been. Heel wat verenigingen gaven hun medewerking. De beoogde 15.000 euro werd binnen gehaald en zo konden toch diverse artiesten naar Lauwe worden gehaald, weliswaar geen dure buitenlandse, maar mensen van eigen land.

In alle straten was het telkens een mensenzee dat je door de cameralens te zien kreeg. Een vrij plaatsje zoeken op een tarras was schier een onbegonnen zaak. Het was aanschuiven aan de kraampjes om een lekker 'Lauws potje' te veroveren, een bakje friet of een braadworst. Voor de sporthal waar Vaste Vuist met zijn dansgroep optrad was het ook een gezellige drukte. Het was ook aanschuiven aan de hoogtewerker om een kijkje op het gebeuren te nemen vanuit de hoogte.

Het feest werd ingezet met het jaarlijkse Te Deum in de St.-Bavokerk, gevolgd door een bloemenhulde aan het monument ter ere van de gesneuvelden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio