Eén extra voorstelling en publieke voorverkoopdag

T.I.M. presenteert ‘Een Doodgewoon Avondje’

T.I.M. presenteert ‘Een Doodgewoon Avondje’

De acht acteurs en actrices die gestalte geven aan 'Een doodgewoon avondje'. Rechtstaand v.l.n.r. Shirley Beernaert, Johan Vuylsteke, Lieve Pollentier en Henk Vanhove. Zittend v.l.n.r. Melissa Jonckheere, Jürgen Gamme, Eric Vanhooren en Christiane Vereecke. Smeer je kaakspieren alvast maar in, want die gaan pijn doen van het lachen. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Toneelgroep T.I.M. (Toneel in Moere) is dit jaar aan zijn derde productie toe en opnieuw brengen ze met ’n Doodgewoon Avondje, een komedie waarvan de toeschouwers zullen smullen en zullen gieren van het lachen. Nieuw dit jaar is dat er vier voorstellingen zijn in plaats van drie en dat er een publieke voorverkoopdag van toegangskaarten plaatsvindt.

Na de twee succesvolle voorstellingen van ‘Juffrouw Clarence’ en ‘Verboden liefde op kantoor’, van de twee voorbije jaren, bewandelt T.I.M dit toneelseizoen gedeeltelijk nieuwe wegen. De toneelkring uit Moere op de grens met Koekelare, blijft grasduinen in het rijkgevulde repertoire van de komedie omdat het bestuur van oordeel is dat toneel ontspannend moet zijn en de mensen eens goed moeten kunnen lachen; maar ze gaan dit seizoen wel scheep met een nieuwe regisseur, zijn er vier voorstellingen in plaats van drie en komt ervoor het eerst ook een publieke voorverkoopdag van toegangskaarten op zaterdag 20 september 2014, in het cultureel centrum van Moere, gelegen Molenstraat 30. (oude gemeenteschool van vroeger).

Regisseur

Na twee jaar scheep te zijn gegaan met regisseur Daniël Quintens, tevens auteur van ‘Juffrouw Clarence’ en ‘Verboden liefde op kantoor’, vond de spelersgroep en het bestuur de tijd rijp om de horizon te verruimen en scheep te gaan met een nieuwe regisseur.

Kandidaturen werden ingewacht en uiteindelijk koos de groep Gilbert Piceu uit Oudenburg om de regie van het stuk op zich te nemen. En meteen zat het snor op alle niveaus. Men voelde meteen aan dat Gilbert zelf ook als acteur toneelervaring had. Hij speelde in het toneelgezelschap Were-dI Oostkamp en deed er vorig jaar in zijn eigen stad Oudenburg, bij toneelkring Kaproenken, de regie van ‘De Zotte Bompa’s, een stuk waar 23 acteurs en actrices maar liefst 26 rollen vertolkten.

Gilbert Piceu wil met plezier zijn opgedane ervaring delen en doorgeven aan de nog grotendeels onervaren acteurs en actrices van T.I.M. De Moerse toneelkring bestaat immers pas sinds een drietal jaar, dus kunnen ze op allerlei vlak, nog heel wat opsteken van een ervaren rot in het vak als Gilbert Piceu.

De Auteur

Dit jaar kiest T.I.M. in overleg met de kersverse regisseur, opnieuw voor een komedie. Na een aantal stukken te hebben gelezen, lieten ze hun oog vallen op ’n DOODGEWOON AVONDJE, een komedie geschreven door West-Vlaming Johan Deckers. Johan is van Knokke van geboorte en studeerde af als apotheker. Hij vestigde zich na zijn studies als zelfstandig apotheker. De toneelmicrobe kreeg hem vlug te pakken en het verbaasde dan ook niemand dat hij medestichter werd van 'Het Westkapels Volkstoneel' te Knokke-Heist. Hij speelde er in diverse stukken en nam er ook de regie van verschillende stukken waar. Zijn grenzeloze fantasie, verrijkt door de verschillende anekdotes en verhaaltjes die hij in zijn apotheek hoorde, dreef hem in 1987 tot het schrijven van een eerste toneelstuk: 'Het testament van Sir Macaron, een komische triller. Daarna vloeiden nog 'Slip-Gevaar’, een komedie rond een damesslipje, uit zijn pen alsook ’Een Doodgewoon Avondje’, ‘Vladimir’, 'Schat, mag ik je mijn schat voorstellen?' en ‘De Koningskwestie’.

Het verhaal

Het gekozen stuk wordt gebracht door vier vrouwen en vier mannen. Frank Degraeve en zijn vrouwtje Ria wonen op een knus appartementje in de buurt. Ze zijn een jaar getrouwd, en nog steeds smoorverliefd...
Het intieme romantisch avondje dat Ria had gepland om dat te vieren valt in duigen door het feit dat Frank toevallig ook die avond zijn baas en zijn vrouw heeft uitgenodigd met het oog op een promotie. Fernand is de flamboyante werkgever van Frank en is een notoire rokkenjager. Germaine is zijn hautaine, dominante en strenge echtgenote.

Als Fernand tijdens dit bezoek weer eens door zijn vrouw vernederd wordt, besluit hij in een impulsieve bui een huurmoordenaar te contacteren om Germaine te elimineren.

De vele onaangekondigde bezoekjes van Victor, de conciërge op liefdespad, de komst van Bob, de huurmoordenaar, Mimi, een animeermeisje en Godelieve, een inspecteur bij de politie doen de zaken een beetje anders verlopen... De misverstanden en de komische situaties volgen elkaar in razend tempo op.

Een avond die de volgende dagen een macaber staartje krijgt met heel wat intriges en de komst van andere onverwachte personages dus.

‘Een doodgewoon avondje’ is goed voor een verwarmend en spannend avondje toneel met Christiane Vereecke, Melissa Jonckheere, Lieve Pollentier, Shirley Beernaert, Jürgen Gamme, Johan Vuylsteke, Henk Vanhove en Eric Vanhooren.

De bewerking en de regie zijn in professionele handen van Gilbert Piceu.

Publieke kaartenverkoop

Nieuw dit jaar is ook, dat er op verzoek van tal van toneelliefhebbers, er een extra voorstelling werd ingelast. De vier voorstellingen zijn wel gespreid over twee weekends. T.I.M. presenteert: ‘Een doodgewoon avondje’ op zaterdag 11 oktober om 20 uur en zondag 12 oktober om 16 uur. De week daarna volgen nog twee opvoeringen: vrijdag 17 oktober en zaterdag 18 oktober, telkens om 20 uur.

Kaarten zijn te koop aan de prijs van zeven euro. Dit jaar houdt het toneelgezelschap Moere een publieke voorverkoopdag op zaterdag 20 september aanstaande. Kaarten kunnen dan afgehaald worden in het stempellokaal aan het cultureel centrum, gelegen Molenstraat 7 te 8470 Moere (Gistel); dit tussen10 en 17 uur.

Nadien – vanaf 22 september 2014 – zijn er kaarten te bekomen en te reserveren bij All-In Center Mia, Provincieweg 92 te Moere. Telefoon 059 27 71 88, dit tijdens de openingsuren van de zaak.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio