Smeer je lachspieren al maar in, want ze krijgen het hard te verduren

Toneelkring ‘Willen is Kunnen’ brengt ‘Tamme Van Damme’

Lichtervelde - Het toneelseizoen 2014 wordt door de Lichterveldse toneelvereniging ‘Willen is Kunnen’, ingezet met het blijspel ‘Tamme Van Damme’. Een stuk in drie bedrijven van Karl Wauters in een regie van huisregisseur Etienne Mommerency. Begin alvast je lachspieren al maar in te smeren!

Toneelkring ‘Willen is Kunnen’ gevestigd in feestzaal De Zwaan in Lichtervelde is al lang de kinderziekten ontgroeid, want de toneelkring bestaat ruim 125 jaar en is zeker niet meer aan zijn proefstuk toe.

Bij toneelkring ‘Willen is Kunnen’, wordt de nadruk steeds gelegd op het volkse en het komische. Vandaar dat ze ook steeds in het dialect spelen. En dit is voor nieuwe productie ‘Tamme Van Damme’ niet anders. En zoals ze trouw blijven aan het volkstoneel en dialect, zo is de vereniging ook trouw aan hun huisregisseur, Bruggeling Etienne Mommerency, die als sinds 1990 bij de Lichterveldse toneelkring aan de slag is.

Het verhaal

Na de dood van haar vader runt Olga De Mol met harde hand supermarkt Oldi. Niets of niemand ontsnapt aan haar aandacht. En zeker niet haar man Harry Van Damme. Wat die allemaal meemaakt! Men zou zeggen dat die onder de sloef ligt maar dat is te zacht uitgedrukt. Alleen dochter Marina kan niets verkeerd doen bij haar moeder. Maar ja, die heeft dan ook hetzelfde karakter. En zij zet haar vader en nieuwe vriend Johnny dan ook volledig naar haar hand. Werken en werken, dat is het enige waar Harry en het personeel mogen aan denken. Er mag niets verkeerd lopen. Maar dat is vlugger gezegd dan gedaan met zo’n handige Harry in huis.

Tal van dolkomische situaties zullen zorgen dat je lachspieren hard te verduren te krijgen. Begin ze alvast al maar in te smeren, zodat ze soepel de voorstelling tegemoet gaan.

Cast

Voor het blijspel ‘Tamme Van Damme’ best de cast uit: Rudy Declerck, Daisy Kyndt, Christine Vannieuwenhuyse, Liese Pollet, Stefaan Vanhaelewijn, Wouter Decaluwe, Elke Vermeersch, Eva Pollet, Bart Alliet, Mark Kindt, Frans Cornette en nog enkele figuranten.

Praktisch

De voorstellingen vinden plaats in feestzaal De Zwaan, gelegen nabij de Markt van Lichtervelde. De speeldata zijn: zaterdag 22 november om 20u, zondag 23 november om 15u, zaterdag 29 november om 20u, zondag 30 november om 18u, vrijdag 5 december om 20u, zaterdag 6 december om 20u, zaterdag 13 december 20u, zondag 14 december om 15u en zaterdag 20 december om 20u.

Kaarten aan de prijs van zeven euro, kan je bestellen bij de deelnemende acteurs of sympathisanten van toneelkring ‘Willen Is Kunnen’ of bij Wouter en Petra Decaluwe - Vandesande op het nummer 051/703213 of 0486 62 30 61.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio