De Ruilwinkel voor drie voorstellingen nieuwe vertrouwde stek voor TIM-junior

De Ruilwinkel voor drie voorstellingen nieuwe vertrouwde stek voor TIM-junior

Op de foto de jonge acteurs en actrices met regisseur Veerle Vandaele en Saskja Snauwaert van TIM-junior. Foto: Eric Vanhooren

Gistel - In de Gistelse deelgemeente Moere, zijn een twintigtal jongeren van toneelvereniging T.I.M. Junior, al weken druk aan het repeteren voor hun derde productie ‘De Ruilwinkel’

Regisseur Veerle Vandaele heeft nog wat werk aan de winkel, maar zo te zien wordt het opnieuw een bizar en gekke voorstelling. Veerle is er rotsvast van overtuigd dat de jongeren opnieuw een denderende voorstelling zullen opvoeren en dat het publiek zal lachten dat de kaakspieren er pijn zullen van doen.

Het verhaal

“De ruilwinkel is een heel bijzondere winkel. Je kunt er niks kopen, alleen dingen ruilen. Zoals je stomme trui voor een hip t-shirt, maar ook je tranen voor een paar druppels hoera-water. De etalagepop Robin is een robot, die met een afstandsbediening in beweging gezet kan worden”, opent Veerle een tipje van de sluier. “Tess is de bazin van de winkel. Achter een gordijn zit een deur naar de kelder. Daan, de stagiair, wil daar wel eens een kijkje nemen, maar dat mag niet van Tess, want daar zitten grote, enge ratten. Tess weet niet, dat er helemaal geen ratten in de kelder zijn, maar dat er mensen wonen: ridder Fabianus met zijn soldaten, Gothic meisje Loïs, Merel met haar danser en danseressen en Engelbert de Kwakzalver. Die komen 's nachts, klokslag 12 uur, in de winkel. Robin de robot kan dan zelf lopen en praten. Alles gaat goed, totdat er twee heel foute projectontwikkelaars komen, die het pand willen kopen en daarna slopen om er heel dure appartementen te bouwen. Maar Tess wil haar winkel beslist niet verkopen. De projectontwikkelaars willen Tess wegpesten.”

Voorstellingen en kaarten

De voorstellingen vinden plaats in het cultureel centrum van Moere, gelegen   Molenstraat 23, en dit op vrijdag 17 april om 20 uur en op zaterdag 18 april 2015 om 15 en om 20 uur. Kaarten kosten zeven euro en kunnen besteld worden bij All – In center Mia gelegen Provincieweg 92 te Moere. Telefoon 059 27 71 88. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio