Voorstelling wordt een filmisch gebeuren

’t Amateurke Gits serveert “Wie is Kleine Teun?”

’t Amateurke Gits serveert “Wie is Kleine Teun?”

‘Kleine Teun’ wordt opgevoerd door van links naar rechts Sabien Degryse, Stef Eecloo en Anje Sap. Ze worden begeleid door regisseur Eric Meirhaeghe, die symbolisch op de achtergrond plaatsneemt. Foto: Eric Vanhooren

Hooglede - Heftig, serieus, zielig, bizar, gitzwart… De komende productie van toneelvereniging ’t Amateurke in Gits, belooft absoluut geen komedie te worden. Integendeel……

In het voorjaar brengt ’t Amateurke traditiegetrouw een stuk met grote bezetting. In het najaar volgt meestal een productie met een beperkt aantal acteurs en actrices. ‘Het gaat echter niet om een verplicht opvulnummer’, stelt Marleen Vandecaveye van ’t Ameurke overtuigend. ‘Integendeel, de opvoering van ‘Kleine Teun’ zal aan de ribben blijven plakken.’ Ja, de ondertitel laat een en ander vermoeden: “Jullie liefde is fris. Gaan rotten moet zij, die liefde.”

Het verhaal

Een koppel, gespeeld door Sabien Degryse en Stef Eecloo, woont op het platteland. Hij is echter analfabeet. Hij leert lezen en schrijven bij lerares Anje Sap. Dit leidt tot een zonderlinge driehoeksverhouding: ingewikkeld, oncontroleerbaar, wanhopig…

Sabien Degryse en Anje Sap spelen al jarenlang bij het Gitse gezelschap ’t Amateurke. Voor Stef Eecloo is het zijn derde productie.

Woordje van de regisseur

Regisseur Eric Meirhaeghe kent al lang het klappen van de zweep. Hij begeleidt en tilt het trio toneelspelers tot een hoger spelniveau. “Het is een heel bizar stuk”, geeft Eric mee. “Over de inhoud kan ik niets prijsgeven, de verrassing moet compleet blijven. Wel kan ik verklappen dat we een ongewone opbouw hanteren. Het stuk is opgevat in bijna twintig korte sequenties, van elk slechts 2 tot 3 minuten lang. Ook de belichting verandert voortdurend per scène. Zo wordt het een heel filmisch gebeuren.”

Traditiegetrouw zitten de toeschouwers met hun neus op de acteurs, bijna letterlijk op de speelvloer. Dat verhoogt natuurlijk enorm intens de betrokkenheid.

Praktisch

‘Kleine Teun’ wordt opgevoerd in De Hembyze, op vrijdag 2, zaterdag 3, zondag 4, woensdag 7, vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober, telkens om 20 uur, op zondag 4 oktober wordt dat om 18 uur.

De opvoering duurt bijna anderhalf uur. Kaarten kosten 10 euro. In die prijs is een drankje inbegrepen. Reserveren kan bij Marleen Vandecaveye, per e-mail http://marleenvcd@telenet.be, of telefonisch na 18 uur via 0471 46 24 49

Het aantal plaatsen wordt beperkt tot 70 toneelliefhebbers per voorstelling. Wil je er bij zijn is snel reserveren een must.  

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio