’t Amateurke serveert ‘Klant is koning, Kirsipoe’

’t Amateurke serveert ‘Klant is koning, Kirsipoe’

‘Klant is koning, Kirsipoe’ wordt opgevoerd door acht spelers, geleid door regisseur Stef Eecloo en gesteund door secretaris Marleen Vandecaveye. We herkennen van links naar rechts Stef Eecloo, Rik Soete, Frieda Eeckhout, Marleen Vandecaveye, Ines Messeyne, Griet Vander Meulen, Philip Soenen, Michiel Deruyter, Melissa Debacker en Inge Chys. Foto: Eric Vanhooren

Hooglede - Kirsipuu is een Est en ex-beroepsrenner, zijn specialiteit was de massasprint. Michiel Deruyter poseert op een koersfiets. Gaat ’t Amateurke in zijn volgende toneelopvoering dan de sportieve toer op?

Toneelgezelschap ’t Amateurke is een heel bezige bij. Van 19 februari tot en met 5 maart 2016, serveert de vereniging de opvoering van ‘Klant is koning, Kirsipoe’. Een blijspel geschreven door auteur en Hammenaar Do Van Ranst en opgevoerd in een regie van Stef Eecloo.

Op de affiche prijkt een – naar eigen interpretatie – halfvol of halfleeg glas bier. Wat daar de zin van is, vroegen we aan regisseur Stef Eecloo. Hij licht een tipje van de sluiter op. “Het blijkt dat het vat zowel letterlijk als figuurlijk bijna af is. Het leven is voor Fie niet altijd even makkelijk geweest”, legt Stef uit. “Haar man is weg, het café is gesloten, de kinderen voeren geen klap uit en … het bier is bijna op. Tot er hulp komt uit onverwachte hoek.”

“’Klant is koning, Kirsipoe’ is het verhaal van gewone mensen van vlees en bloed, mensen zoals u en ik”, vervolgt Stef. “Of hoe mensen hun leven leiden, dromen, hopen op beter. Hoe humor het allemaal draaglijker kan maken. Hoe je nooit de moed mag opgeven. Het leven zoals het is, met als zijn verassingen van dien.”

Nakaarten op zolder

“Aan deze productie nemen acht toneelspelers deel”, weet Stef nog te vertellen. “De meeste daarvan evolueren bijna continu op de scène, ze gaan ook veel op en af het podium. Voor mij betekent het een uitdaging om hierbij voor een vlotte drive te zorgen, er moet schwung inzitten. Ondertussen is toneelkring ’t Amateurke mij niet meer onbekend, integendeel, ik werk graag met deze creatieve spelers. In ons nieuwe stuk zetten ze opnieuw boeiende personages neer.”

De opvoeringen vinden plaats in zaal De Hembyze. De voorstellingen zijn gepland op 19, 20, 24, 26, 27 en 28 februari en 2, 4 en 5 maart. Aanvang telkens om 20 uur stipt, met uitzondering van zondag 28 februari, dan staan de spelers om 18 uur op de planken.

Na elke opvoering kan – met een vol glas in de hand – bijgepraat worden in het repetitielokaal van ’t Amateurke, en dat is de zolderverdieping van het cultureel centrum.

Het stuk zelf duurt ongeveer anderhalf uur. Kaarten kosten 10 euro. Reserveren voor ‘Klant is koning, Kirsipoe’ kan bij Marleen Vandecaveye, http://marleenvdc@telenet.be , 0471 46 24 49 (liefst na 18 uur). 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio