Opbrengst ten voordele van een project in het Colombiaanse Gusta Guchipas

Koffiestop BS De Regenboog een succes

Op de foto bemerken we v.l.n.r. Jana Delrue, Chayenne Temmerman, Ella Depreitere, Jason De Smet en Evy Riviere. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Leerlingen van de basisschool voor buitengewoon onderwijs De Regenboog, Belhuttebaan 24A, hielden dinsdagochtend 8 maart in samenwerking met Broederlijk Delen, tijdens de wekelijkse marktdag een heuse koffiestop op de Markt van Koekelare.

De leerlingen van de klas van juf Marleen Schollier en juf Mieke Rommel, toonden dat ze heel wat in hun mars hebben. Als waardige ambassadeurs, spraken ze niet alleen de marktbezoekers aan, maar gingen ook op bezoek bij de marktkramers om er hun koffie en/of fruitsap van de wereldwinkel gratis aan de man-vrouw te brengen. De bezoekers geven een vrije bijdrage en andere giften. Hun standje lokte heel wat kijklustigen en tal van koffiedrinkers.

Gusta Guchipas

De Regenboog ondersteunt op deze manier een project van Broederlijk delen in Colombia.

Een nichtje van juf Martine Crois van de jongste klasgroep vond niet alleen de liefde van haar leven in Gusta Guchipas, een arme regio in het noordwesten van Colombia, ze is er ook bezig met een mooi project.

Sara Crois, is er samen met haar Colombiaanse man Freddy Armando Garcia Gonzalez en andere lokale bevolking, bezig met scholenbouw, een boomplantactie, de organisatie van boerenmarkten om het leven van de arme Colombiaanse mensen te verbeteren. Kortom een heel bezige bij, waar de financiële hulp heel goed gebruikt wordt om onder andere de arme Colombiaanse boeren te ondersteunen en hen wegwijs te maken in het handel drijven door de organisatie van boerenmarkten. Maar ze helpt ook de bevolking door aan scholenbouw te doen, zodat kinderen er treffelijk onderwijs krijgen en zo uitzicht hebben op een betere toekomst.

De leerlingen van De Regenboog waren blij om zich om deze manier te kunnen inzetten voor anderen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio