Jongeren zetten puike prestatie neer in een schitterend decor

TIM-junior brengt ‘Het geheim van de Roze Ridder’

Dit is TIM-junior die 'Het Geheim van de Roze Ridder' tot leven wekt. Foto: Eric Vanhooren

Gistel - TIM-junior de jeugdafdeling van de toneelvereniging ‘Toneel in Moere’, brengt dit seizoen ‘Het geheim van de Roze Ridder’ van Bart Spaey in een regie van Veerle Vandaele, met de hulp van Jürgen Gamme en Saskja Snauwaert. Wij zagen samen met de talrijke sponsors, de try-out en kunnen maar één gouden raad geven….. Ga kijken, het loont meer dan de moeite. De zeventien acteurs en actrices verbazen opnieuw het publiek met hun gave prestatie in een wederom schitterend decor.

Wie enkele jaren geleden in de lente de prille geboorte heeft meegemaakt van TIM-junior, kon toen niet vermoeden dat dit het begin zou zijn van een bloeiende jeugdafdeling in de schoot van TIM. Meer nog...... Wie de jongeren nu aan het werk ziet, kan zijn ogen niet geloven. Wat aarzelend en als een eenmalige uitdaging begon, met acteurs en actrices zonder enige podiumervaring, wordt het publiek nu met verstomming geslagen. De schuchtere en onzekere stappen in de toneelwereld van de eerste voorstellingen, is verdwenen. De spelers van het eerste uur staan nu vastberaden en zonder schroom op de bühne. En wat meer is….. niets is hen te veel, want ze gaan er vol vuur en vol enthousiasme tegenaan.

Het verhaal

Veerle Vandaele die de regie opnieuw voor haar rekening neemt, koos dit jaar voor ‘Het geheim van de Roze Ridder’, van auteur Bart Spaey. Een stuk die mede mogelijk werd gemaakt door de bijzondere medewerking van Stad Gistel, die in het kader van de tweejaarlijkse actie ‘Projecten Jeugdcultuur’, dit stuk financieel ondersteund.

En ook dit jaar leven de spelers zich enthousiast uit. Niet allen op het podium, maar zij hielpen eveneens bij het ontwerpen van de affiche, het helpen maken van de kledij en andere attributen, enz.

Over het verhaal zelf gaan we weinig verklappen, maar ik kan jullie beste lezers, met de hand op m’n hart verzekeren, dat jongeren evengoed een klucht kunnen neerzetten als de volwassenen en dat er heel wat lachsalvo’s in het stuk schuilen. Op lachen staat immers geen leeftijd nietwaar.

Zie hierna een korte samenvatting.

“Het theatergezelschap waarvan Juf Roza de voorzitster en de hevigste bezieler is, voert een historisch, middeleeuws drama op. Spoedig blijkt dat geen enkel personage goed in z'n rol zit en dat het decor en de daar bijhorende rekwisieten eerder rampzalig dan geloofwaardig zijn. Om de haverklap vervalt het hele gezelschap dan ook in interne ruzies en discussies. De hele technische ploeg, en zelfs de souffleur nemen volmondig deel aan het gekibbel. De vorm der dialogen geeft het publiek de indruk dat er ter plaatse geïmproviseerd wordt.”

“Het verhaal op zich is weliswaar ondergeschikt, maar kent toch verrassende wendingen. Zo hebben we Mathilde, een jonkvrouw, Kludderzipke en kludderzapke, de knechten van heer Halewijn, tevens geducht tegenstander van Johan van Vlaanderen, de wijze koning Richard en diens echtgenote, Trees van Oostenrijk. Ook de hofnar speelt een niet onbelangrijke rol bij de uiteindelijke ontknoping!”

Kortom, een commedia del'arte op z'n Vlaams, waarbij de lachspieren continu zwaar op de proef worden gesteld.

Brengen dit uitdagend stuk tot leven: Dees Logghe, Justine Stalens, Rune Dekeyzer, Anaïs Gamme, Bram Clybouw, Alec Vanhalewijn, Robbe Dumarey, Lex Jonckheere, Thijs Dyserinck, Arthur Gamme, Noor Deramoudt, Saar Demuynck, Sarah De Grande, Hannah Gallin, Erlijne Denys, Tia Jonckheere en Berend Vanhove.

Tickets en speeldata

Je kan ‘Het geheim van de Roze Ridder’, gaan bewonderen vandaag vrijdag 8 en zaterdag 9 april, in het Ontmoetingscentrum van Moere, gelegen Molenstraat 10 te Moere (Gistel). Aanvang telkens om 19u30. De deuren gaan open om 18u45.

Kaarten zijn te bekomen aan de ingang van de zaal of bij All-In Venter Mia, Provincieweg 92 te 8470 – Moere (Gistel), telefoon 059-27.71.88. Kaarten kosten 7 euro.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio