Ook wijkspeelpleintjes kregen nieuwe speeltoestellen

Nieuwe peuterspeeltuin op domein De Mote

Het gemeentebestuur bouwde onder impuls van schepen Carole Himpens een nieuwe peuterspeeltuin aan de cafetaria van Domein De Mote. Slim bekeken want zo kunnen ouders en/of bgeleiders hun snaken beter in het oog houden terwijl zij gezellig aan het keuvelen zijn en genieten van een tas koffie of frisdrank of een biertje. Foto: Eric Vanhooren

Koekelare - Koekelarenaars bevinden zich in een bevoorrechte positie, want pal in het centrum van de gemeente beschikken ze over een prachtige groene long van vijf hectaren. Ideaal om er een peuterspeeltuin in aan te leggen, vond schepen Carole Himpens, bevoegd voor jeugdaangelegenheden.

“De Mote is tot ver over de gemeentegrenzen bekend als een mooi, rustgevend park met alle mogelijke infrastructuur. Zo zijn er ondermeer een visvijver, tal van sportterreinen, twee cafetaria’s, een skatepark en last but not least een uitgebreide speeltuin waar kinderen voldoende ruimte krijgen  en er zich naar hartenlust kunnen uitleven”, steekt schepen Carole Himpens van wal. “Mijn rol in dit verhaal is dat ik als schepen voor jeugd en zelf mama van vier kinderen, een beleid kan voeren die gericht is op het goed in stand houden en uitbreiden van de voorzieningen voor de jeugd en hun begeleiders, zij het de ouders, grootouders en/of kennissen.”

Bouw van nieuw peuterspeelpleintje

Naast het gewone jaarlijkse onderhoud van alle speeltoestellen kreeg de klimtoren vorig jaar een nieuw jasje. Extra picknickbanken werden geplaatst en er enkele jaren geleden, kwam er een uitbreiding van het skatepark. “De rode draad doorheen mijn beleid omtrent De Mote is de overtuiging dat we volop moeten inzetten op een proper, veilig en aantrekkelijk familiepark”, zegt schepen Himpens overtuigd. “Kinderen moeten er ten allen tijde kunnen spelen onder het waakzame oog van de begeleiders.”

In deze optiek voorzag de gemeente in de bouw van een nieuw peuterspeeltuintje. “Er werden twee peuterschommels, een speelhuisje met glijbaantje en zandverzet elementen voorzien. Deze werden geïnstalleerd aan het terras van het cafetaria, dit voor het gemak van de bezoekers die genietend van een natje en een droogje, hun kroost vanuit de ooghoeken willen gadeslaan”, vervolgt Carole Himpens lachend. “In de deelgemeenten hoeft overigens eveneens niemand op zijn of haar honger te zitten wat betreft speelgelegenheid voor hun jonge kinderen. Ook op de lokale speelpleintjes werd volop geïnvesteerd in degelijk onderhoud en uitbreiding van de speeltoestellen.”

“Als laatste wil ik het speeltuintje aan de kinderopvang De Buidel nog even aanhalen. Hoewel dit speeltuintje geen openbaar karakter heeft, maken er bijna dagelijks zo’n 100 kinderen – waarvan het leeuwendeel van Koekelaarse bodem – gebruik van. Ook hier pronken sedert enkele jaren geleden nieuwe speeltoestellen. Een slimme investering in de jeugd loont altijd. Daarom doe ik graag deze belofte, de komende jaren ga ik voor de volle 100 procent door op hetzelfde elan! Lang leve de ravottende jeugd, de toekomst hoort jullie toe”, besluit Carole Himpens, schepen voor jeugd.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio