Kasteeldomein Dominiek Savio decor voor vijfhonderd American cars

Bestuur V8 Brothers hoopt met vijfde meeting alle records te breken

© Eric Vanhooren

Komende zondag 3 juli is het kasteeldomein van Dominiek Savio, het decor voor een vijfhonderdtal oldtimers. De organisatoren – de V8 Brothers – hopen de kaap van vijfduizend bezoekers te halen, zodat alle records bij deze vijfde editie, verbroken worden. De opbrengst van deze meeting, komt traditiegetrouw ten goede aan de bewoners van het instituut.

Eric Vanhooren

De V8 Brothers zijn een groep vrienden die allemaal een manie hebben voor oldtimers, exclusieve wagens en motoren, met bij uitstek de Amerikaanse wagens met een dikke V8-motor. Zelf rijden ze allemaal met een American car met V8-motor. Zo rijdt voorzitter Luc Geeroms met een Chevrolet Corvette V8 5700 cc uit 1976; penningmeester Giovanni Muyllaert met een Dodge Business Coupé uit 1948 en secretaris Vicky Van Moerbeke met een Buick Century van 1958 5000 cc.

De overige bestuursleden zijn eveneens fervente V8 Brothers en zijn te bewonderen in auto’s van diverse pluimage. Martin Winter bijvoorbeeld, bestuurt een Ford LTD. Mario van Desselgem doet het met een Ford Mustang. Anthony Cauwelier passeert in een Dodge Ram. Sam Delecluyse rijdt met een Ford pick-up en Pieter-Jan Hellebuyck koos voor een GMC pick-up. Johan van den Berghe tenslotte toert rond in een Buick 54.

Breekt vijfde editie alle records?

Jaarlijks organiseren de V8 Brothers een Summer meeting die zijn pijlen richt op custom cars, hot rods, oldtimers, American cars… En ieder jaar groeit dit gebeuren uit tot een gigantisch succes. Vorig editie mochten ze zowat 500 wagens verwelkomen, die bewonderd werden door ongeveer 4000 toeschouwers! Hamvraag is dan ook….. worden met deze vijfde editie alle records verpulvert? “Ja, het ziet ernaar uit dat we dit jaar alle records zullen breken”, blikt secretaris Giovanni Muyllaert vooruit. “Als we de berichten op de sociale media au sérieux mogen nemen, zal de kaap van 500 wagens makkelijk doorbroken worden en als de weergoden ons een beetje goed gezind zijn, dan moet het mogelijk zijn het bezoekersaantal met enkele 100-derden eenheden te verbeteren.”

Financieren domotica

Dit gigantisch succes kan alleen maar de bewoners van Dominiek Savio ten goede komen, want de opbrengst van die dag wordt ieder jaar aan het Dominiek Savio instituut geschonken. “Na vier edities, waarvan we er met twee uitgeregend werden, konden we toch al bijna 12.000 euro overhandigen aan Dominiek Savio”, glundert voorzitter Luc Geeroms trots. “Dit bedrag werd vooral aangewend om domoticatoepassingen te financieren. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan elektronisch openende deuren die het leven van de rolstoelgebruikers toch heel wat makkelijker en aangenamer maken.”

“De eerste editie vond in 2012 plaats op het kasteeldomein van Dominiek Savio. Maar door omstandigheden (wegeniswerken op Onledemolen) dienden we daarna tweemaal uit te wijken naar het parkeerterrein van de REO-veiling in Roeselare. Maar sinds vorig jaar zijn we terug op onze vertrouwde feeërieke stek op het domein van Dominiek Savio”, vervolgt een gelukkige voorzitter Geeroms.

“Ja, tussen al het groen en in aanwezigheid van de bewoners met een beperking, want daar is het aangenaam toeven”, pikt Giovanni nog even in.

Femke Fatale

De Summer meeting is echter veel meer dan een expositie van markante wagens. Zo worden op een marktpleintje, allerhande passende attributen verkocht. En in de kids corner kunnen de jongeren zich uitleven. Verder kan iedereen doorlopend terecht aan de verscheidene drank- en hapkraampjes. Honger en dorst moet niemand lijden.

Tussendoor zijn er optredens van diverse live bands zoals: The Spuny Boys (van 16.30 uur tot 18.45 uur), The Backseat Boppers (van 13.45 uur tot 15.30 uur) en First Gear Rock (van 11 uur tot 13.45 uur). De presentatie is in handen van de onvolprezen Femke Fatale.

Praktisch

De Summer meeting start op zondag 3 juli 2016 om 10 uur op het Kasteeldomein Dominiek Savio, gelegen Koolskampstraat 24 te 8830 Hooglede-Gits. Einde omstreeks 18 uur. De awards worden om 17 uur uitgereikt. De toegangsprijs tot de meeting bedraagt 3 euro. Voor jongeren tot 12 jaar is het gratis. Ook de exposanten en hun bijrijders komen er gratis in. Meer info: http://www.V8brothers.be . Mailen kan ook naar http://v8brothers@hotmail.be .

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs