Europees Forum OP.RECHT.MECHELEN met topcast

Bloeme Van Roemburg en Guido Wevers op OP.RECHT.MECHELEN Foto: EVB

Mechelen - Het stadsfestival OP.RECHT.MECHELEN loopt als een trein. Niet alleen de culturele manifestaties zijn voortdurend uitverkocht, ook de inhoudelijke debatten. De kers op de taart om het volgende hoofdstuk van het stadsfestival mee af te sluiten, is een debat met internationale gastsprekers.

Experten mensenrechten

Op 26 en 27 april komen nationale en internationale experten van mensenrechten in Mechelen samen voor het Europees Forum dat zich buigt over mensenrechten en internationale vrijheden. Net als bij de culturele manifestaties binnen het OP.RECHT.MECHELEN-verhaal, tonen niet alleen Mechelse organisaties interesse het debat over de polarisatie van de maatschappij bij te wonen, ook over de provincie- en landsgrenzen wordt Mechelen goed gevolgd.

Debat centraal

“Dit is geen eenvoudige of goedkope manier van city marketing. Op televisie zou het debat minder kansen van slagen hebben aangezien bij ons het inhoudelijke primeert zonder extremen op te zoeken. We gaan met de bevolking in debat”, zegt Gui Goris die curator is van het Europees Forum.

Cultuur

Burgemeester Bart Somers (Open Vld) zegt dat het uitzonderlijk is dat het kleine Mechelen zoveel intellect over de materie samenbrengt. Als alles volgens plan verloopt, zal het Europees Forum tot een publicatie worden versmolten. Om de materie voor iedereen toegankelijk te maken, koppelt OP.RECHT.MECHELEN ook een cultureel luik aan het programma.

Info en programma: www.oprechtmechelen.be. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio